Kvarner newsletter / broj 35

Silvestrovo u Fužinama
Najoriginalniji ispraćaj stare godine

Mali goranski turistički biser – gradić Fužine, na Silvestrovo iz godine u godinu privlači na tisuće posjetitelja koji originalno ispraćaju staru i dočekuju novu godinu.

Točno u podne posljednjeg dana u godini, kada se ljudi diljem Europe tek počinju pripremati za silvestarske svečanosti, Fužinarci i njihovi gosti uz pompozan vatromet i domaćinsku atmosferu 12 sati prije svih ostalih slave ulazak u novu i, vjeruju, bolju, godinu.

Otkako su započeli s dočekom Nove godine ranije nego drugdje, popodnevna proslava privlači sve više posjetitelja. Isprva su to bili tek domaći gosti, no posljednjih godina sudjeluje i sve više gostiju iz inozemstva koji na popodnevno slavlje organizirano pristižu iz svih krajeva Primorsko-goranske županije.

Naime, kako je rasla popularnost ispraćaja stare godine u Fužinama, sve je više hotela u Gorskom kotaru i na cijelom Kvarneru taj neobičan događaj uvrštavalo u svoje paket-aranžmane. Tako mnogi strani gosti imaju prilike isti dan dva puta slaviti Novu godinu, što je, priznat ćete, zaista jedinstvena mogućnost.