Kvarner newsletter / broj 3

CineStar Rijeka
Kina s pet zvjezdica

U sklopu impozantnog poslovno-zabavnog centra WTC Shopping Center nedavno je otvoreno novo multiplex kino, pa se sada i Rijeka, po uzoru na mnoge europske gradove, može pohvaliti najmodernijim kinodvoranama.

Multiplex CineStar od samog centra Rijeke udaljen je tek kilometar, a u njemu se istovremeno može smjestiti oko 1800 ljudi u ukupno osam kinodvorana, koje se prostiru na površini od oko 5000 metara četvornih.

Sve su dvorane opremljene prema CineStarovim Premium standardima, što podrazumijeva "wall to wall" filmska platna, Dolby Digital Ex (6+1) i DTS vrhunske zvučne sustave, a neke dvorane imaju i digitalne kinoprojektore.

Dvorane imaju i amfiteatarski raspored sjedala poznatog svjetskog proizvođača Quinette što gledateljima omogućuje jedinstven i nezamjenjiv filmski doživljaj. Osim toga, tu su i sjedala za parove, "Love seats", koja čine 20 posto ukupnog broja sjedala u svakoj dvorani. Prostor multiplexa ima i prostrani lobi u kojem se nalaze blagajne za kupnju kino-ulaznica, bar i prodajna mjesta s raznovrsnom ponudom grickalica, slastica i pića. Posebna pažnja posvećena je invalidnim osobama s kojima je omogućen lakši pristup i namijenjena su im posebna mjesta u većini dvorana.

Osim vrhunskog CineStarova standarda u opremljenosti multiplexa, zajamčen je i vrhunski standard usluga koje će se pružati posjetiteljima, a one su se u dosadašnjem poslovanju postojećih multiplexa CineStar u Zagrebu pokazale kao ključni element zadovoljstva posjetitelja. CineStar i u riječkom multiplexu posjetiteljima daruje trosatni besplatni parking i to na više od 2200 parkirnih mjesta.

Riječki CineStar će posjetiteljima ponuditi široj javnosti poznate jedinstvene usluge: skrivene pretpremijere, ponoćne pretpremijere, tjedne premijere, programe Cinema Days, Zvijezda je rođena i CinesCool dan, program namijenjen školama.

U novom multiplexu godišnje se planira prikazati više od 130 premijera inozemnih i hrvatskih filmova. S obzirom na to da su sve dvorane opremljene konferencijskom opremom, ponuda multiplexa obogaćena je i uslugama CineStar event centra namijenjenim organizaciji i održavanju raznih događanja – prezentacija, seminara, konferencija i sl.

Novi multiplex nastavak je suradnje i ulaganja joint-venture kompanije Blitz-CineStar koju su osnovali vodeći hrvatski filmski distributer, tvrtka BLITZ film&video distribucija i najveći njemački kinoprikazivač CineStar.

CineStar Rijeka treći je multiplex u Hrvatskoj. U Zagrebu su dva – u sklopu Branimir centra u središtu grada te zabavnog centra Avenue Mall, a nakon riječkog čelnici CineStara najavljuju otvorenje multiplexa i u Zadru.