Kvarner newsletter / broj 35

Riječki karneval 2011.
Pripremite se, ludilo uskoro opet počinje!

Slavni Riječki karneval, koji je Rijeku prometnuo u jednu od najvećih svjetskih karnevalskih metropola, u svom će novom izdanju 2011. godine ponovo u grad privući na desetke tisuća maškaranih sudionika. Ne propustite stoga i vi biti dio toga karnevalskog ludila koje počinje već sredinom siječnja.

Stoljetna karnevalska tradicija Riječkog karnevala iznova će već od sredine siječnja 2011. godine u Rijeku privlačiti na desetke tisuća maškaranih sudionika. Najnovije izdanje Riječkog karnevala započet će 17. siječnja, a trajat će sve do 9. ožujka, s time da će dva najznačajnija karnevalska događanja – Dječja karnevalska povorka i Međunarodna karnevalska povorka, biti održani 26. veljače odnosno 6. ožujka. Kraljica karnevala bit će izabrana 22. siječnja.

U tom se razdoblju, a posebno uoči i za vrijeme najavljenih najvažnijih događanja, u Rijeci očekuje na desetke tisuća posjetitelja, koji će vatrometom boja i oblika najrazličitijih maski uveličati karnevalsko ludilo.

Sudeći prema iskustvima ranijih godina, Rijekom za karneval prodefilira više od 20.000 sudionika koje prati više od 600.000 posjetitelja iz zemlje i inozemstva, pa je već sada pojačana potražnja za smještajnim kapacitetima u gradu i okolnim mjestima. Sada je pravo vrijeme za rezervaciju svoga mjesta pod riječkim šarenim karnevalskim suncem jer taj se karneval smatra trećim u svijetu po važnosti i atraktivnosti.