Kvarner newsletter / broj 36

Lošinj Hotels & Villas
12 milijuna eura za obnovu Hotela Punta

Investicijski val u obnovu hotela tvrtke Lošinj Hotels & Villas na otoku Lošinju nastavlja se i ove godine, a na red je stigao Hotel Punta u čije će uređenje i dokategorizaciju u objekt s četiri zvjezdice biti uloženo oko 12 milijuna eura.

Nakon što je od 2007. godine u obnovu i povećanje standarda hotela Aurora i Vespera uloženo više od 30 milijuna eura, tvrtka Jadranka d.d. u strateškom partnerstvu s Europskom bankom za obnovu i razvoj nastavlja zacrtani investicijski ciklus u podizanje kvalitete turističkih objekata.

Hotel Punta, Mali LošinjInvesticijom vrijednom oko 12 milijuna eura kreće se u obnovu Hotela Punta, a krajnji rezultat bit će podizanje njegove kategorije s tri na četiri zvjezdice. Radovi će započeti u jesen 2011. godine, a novoobnovljeni hotel će prve goste primiti u svibnju 2012. godine.
Investicijski val time neće biti gotov jer se za 2013. godinu planira i obnova turističkih objekata u zoni Čikat u Malom Lošinju koji bi trebali imati standard četiri i pet zvjezdica, čemu će svakako pridonijeti i izgradnja novog centra za talasoterapiju. Time će se zaokružiti planirane investicije ukupne vrijednosti 80 milijuna eura, koje su u prethodnom razdoblju, podizanjem kvalitete ponude hotela Vespera i Aurora, uvelike pomogle većoj profitabilnosti spomenute grupacije.

Tvrtka Jadranka hoteli d.d., u čijem se portfelju nalazi grupacija Lošinj Hotels & Villas, lanjsku je godinu završila s oko sedam posto više ostvarenih noćenja te porastom ukupnih prihoda za oko pet posto.

"Nova investicija logičan je slijed poslovnih aktivnosti zahvaljujući dobrim postignutim rezultatima. S obzirom na gospodarske trendove te oporavak kupovne moći na našim ciljanim europskim tržištima predviđamo da će 2011. godina rezultirati još boljim brojkama. Naš je glavni cilj pozicionirati Lošinj Hotels & Villas u hotelsku grupaciju koja može ponuditi odmor po mjeri svakoga gosta (tailor made programi) te osigurati da sezona na Lošinju traje tijekom svih 12 mjeseci", izjavio je prigodom najave novog investicijskog vala u Hotel Punta Damir Mlacović, član Uprave Jadranka hotela d.o.o.