Kvarner newsletter / broj 36

Delnička zimska bajka
Za ljubitelje zimskih sportova

Bogatom zimskom sportskom ponudom Delnice iz godine u godinu privlače sve veću pažnju turista željnih atraktivnog i aktivnog odmora, a zbog broja i kvalitete sportskih sadržaja dolazi i sve više profesionalnih sportaša.

Gorskokotarski grad Delnice ima bogatu sportsku ponudu. U užem središtu grada od početka prosinca ponovo je otvoreno veliko klizalište, a u neposrednoj blizini nalaze se atraktivno skijalište, jedina skijaška skakaonica u zemlji te brojni drugi sadržaji prilagođeni aktivnom odmoru tijekom cijele godine.

Klizalište u DelnicamaLedena dvorana u kojoj je uređeno veliko klizalište otvorena je svaki dan, radnim danom od 14 do 21.30 sati, a vikendom od 10 do 21.30 sati, s time da su jutarnji termini mahom rezervirani za organizirane dolaske (škole, klubovi hokeja na ledu, teambuilding).
Turisti se po cijele dane mogu baviti atraktivnim zimskim sportovima, ali i kupati u 25-metarskom zatvorenom bazenu delničkog Doma športova. No, kako zima u Delnicama najviše privlači zimskom idilom, tako se turisti ipak najčešće odlučuju za aktivan odmor na obližnjem skijalištu Petehovac. Nalazi se na istoimenom brdu koje se uzdiže nad Delnicama na oko 1024 metara nadmorske visine gdje se nalazi mali skijaški centar s hotelom. S obzirom na to da je skijaška staza relativno kratka (410 metara) i nije strma, Petehovac je postao iznimno popularan kao skijalište za početnike i mlađe naraštaje. Toj atraktivnosti pogoduje i ponuda noćnog skijanja, potom dugačka staza za sanjkanje, ali i staze za nordijsko i alpsko skijanje.

Osim nabrojenog, u Delnicama i njihovoj blizini nudi se još niz sadržaja za sportski odmor i pripreme profesionalnih sportaša te druge atrakcije namijenjene svim uzrastima i očekivanjima – od kulturne i sakralne baštine i gastronomije do posebnih zanimljivosti poput ograđenog prostora (gatera) u kojem je Park jelenova i srna.