Kvarner newsletter / broj 36

PUT 2011.
Prestižne nagrade Rabu i Krku

Od ukupno sedam nagrada 12. turističke burze PUT 2011. čak su tri otišle na Kvarner – jedna na otok Krk, odnosno u grad Krk, a dvije na "najbolje turističko odredište jadranskog otočja" – otok Rab.

Hotel Arbiana, RabU okviru 12. turističke burze PUT 2011., koja je pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma krajem godine održana u Malom Lošinju, na prigodnoj svečanosti uručene su tradicionalne godišnje nagrade Simply the Best. Nagradu zajednički dodjeljuju Udruga hrvatskih putničkih agencija i magazin "Way to Croatia". Prestižne nagrade i ove su godine podijeljene u nekoliko kategorija, a najveći je dobitnik otok Rab koji je dobio čak dvije – jedna je dodijeljena gradu Rabu kao najboljem turističkom odredištu jadranskog otočja, a druga rapskom Hotelu Arbiana kao najboljem malom gradskom hotelu jadranskog otočja.

Kao najbolji resort/hotel za obiteljsko ljetovanje nagradu je dobilo Turističko naselje Solaris Šibenik, u kategoriji mali gradski hotel jadranske obale nagrađen je Hotel Park u Splitu, dok je u kategoriji povijesno-kulturne atrakcije kontinentalne Hrvatske nagrada pripala slikovitom Renesansnom festivalu u Koprivnici. Grad Krk, odnosno njihov tradicionalni ljetni Krčki sajam proglašen je najboljim u kategoriji povijesno-kulturne atrakcije jadranske Hrvatske.

Riječ je o prestižnim priznanjima turističke struke, odnosno djelatnika turističkih agencija koji su se i ove godine prigodom dodjele nagrada tradicionalno okupili u velikom broju. Sudjelovalo je 165 predstavnika iz čak 103 tvrtke iz sustava agencijskog poslovanja, hotelsko-ugostiteljskog gospodarstva i turističkih organizacija iz Hrvatske, Slovenije, Slovačke, Mađarske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije.