Kvarner newsletter / broj 37

Opatija
Zaplešite tango uz najbolje svjetske plesače

Planirate li krajem veljače posjetiti Opatiju, ne propustite jedinstvenu mogućnost da naučite plesati tango od svjetski poznatog plesačkog para Caroline Bonaventure i Francisca Forquere jer upravo su oni mentori ovogodišnjeg Festivala tanga koji se od 25. do 27. veljače održava u opatijskom Hotelu Bristol.

Zaljubljenici u tango i oni koji tek čekaju da tu ljubav otkriju od 25. do 27. veljače mogu prisustvovati Festivalu Tango con las Estrellas, koji će se održati u opatijskom Hotelu Bristol. Riječ je o trodnevnim radionicama na kojima će sudionici proći tečaj toga popularnog latinoameričkog plesa, a radionice će voditi jedan od najpoznatijih svjetskih tango parova – Carolina Bonaventura i Francisco Forquera iz Buenos Airesa. Kao profesionalni plesači, učitelji, koreografi i redatelji već 15 godina nastupaju i podučavaju po cijelom svijetu, a u Opatiju dolaze posredstvom svoje bivše učenice i današnje učiteljice tanga u opatijskom plesnom centru Tango del Mar.

Usavršavajući svoj rad i nastojeći prenijeti svoj talent Carolina i Francesco razvili su cjelovitu i prepoznatljivu tango metodu koju podučavaju kroz različite satove: tehnika za muškarce i žene, tango salon, tzv. tango za pozornicu, milonga, vals i profesionalno usavršavanje. Sve će to pokazati i sudionicima u Opatiji.

Radionice su namijenjene i naprednim plesačima i početnicima, uz dodatnu zabavu glazbenika iz Hrvatske, Italije i Ukrajine.
Festival tanga održavat će se u Hotelu Bristol u poslijepodnevnim satima, a u to vrijeme taj hotel i obližnji Hotel Opatija osigurali su specijalne aranžmane noćenja.

Ponukani tango ozračjem, u kavani Palme Hotela Bristol tijekom veljače će se, osim radionica pod mentorstvom slavnog argentinskog para, održavati i strastvene tango plesne večeri. Bit će to pravo mjesto da polaznici pokažu novostečeno plesno umijeće.