Kvarner newsletter / broj 37

Ravna Gora – Kupjak
Gorski kotar dobio pravo sanjkalište

Zimska ponuda Gorskog kotara od početka ove godine bogatija je za još jedan sadržaj – sanjkalište dugo 130 metara, opremljeno 90-metarskom baby lift vučnicom i pratećom smještajno-ugostiteljskom infrastrukturom. Nakon zimskih mjeseci na toj će padini smještenoj u blizini Ravne Gore biti postavljen atraktivan Snow Tuby za sanjkanje “na suhom.”

Na prostranoj padini na Kupjaku u blizini poznatog goranskog središta Ravne Gore početkom ove godine proradilo je atraktivno sanjkalište. Sanjkalište ili veliki park razonode – kako ga zovu vlasnici – sanjkašima nudi 130 metara dugu stazu za uzbudljivo spuštanje. Staza je opremljena i 90-metarskom baby lift vučnicom, koja vozi do samog vrha padine, te sustavom za umjetno zasnježivanje kako bi zimski uvjeti na stazi trajali cijelu zimu. Dodatno veseli da će sanjkalište i nakon zimskih mjeseci ostati atraktivan prostor za drugu vrstu zabave. Vlasnici nakon zime planiraju postaviti atraktivan Snow Tuby – moderne cijevi za sanjkanje na “suhom”. Poluotvorena cijev po kojoj se sanjka u malim, okruglim “čamcima” na napuhavanje vrludat će padinom i pružiti uzbudljiv svakodnevan provod. I to ne samo za najmlađe.

Uz sanjkalište je otvoren i atraktivan ugostiteljsko-smještajni kompleks izgrađen u ladanjskom, planinarskom stilu pa je zajamčen boravak u autentičnom ambijentu.

Ugostiteljska ponuda služi se u atraktivnoj krčmi kapaciteta 50 osoba, a gostima koji žele prenoćiti na raspolaganju je pet moderno opremljenih soba različitih veličina. Osim toga, cijeli je kompleks izgrađen od trupaca finskog bora pa se savršeno uklapa u okruženje kojim dominiraju šume i zelenilo.