Kvarner newsletter / broj 37

Adria Hunt
Prva specijalizirana agencija za lovni turizam

U Puntu na otoku Krku otvorena je prva specijalizirana agencija za lovni turizam na Kvarneru koja nudi sveobuhvatne aranžmane, uključujući i potrebnu logistiku za lov u brojnim destinacijama diljem Hrvatske i svijeta.

Brojni lovci koji u Hrvatsku dolaze radi dugogodišnje lovne tradicije naše zemlje odsad mogu uživati u pogodnostima prve specijalizirane agencije za lovni turizam. Agencija Adria Hunt otvorena je u srpnju 2010. godine u Puntu na otoku Krku, a aranžmani, koji se kreiraju prema osobnim željama zainteresiranih lovaca, jednostavno se mogu realizirati i putem interneta.

Osnivač agencije je dugogodišnji turistički djelatnik i iskusan lovac Gregor Žic koji je u svom novom poslu uspješno spojio dvije najveće ljubavi – lov i turizam, pa za posjetitelje istih interesa može kreirati atraktivne aranžmane prema njihovim željama.

Bez obzira na to da li se radi o običnom redukcijskom ili trofejnom lovu u Hrvatskoj, safariju ili lovu u dalekim, egzotičnim zemljama, dugogodišnje iskustvo vlasnika agencije jamstvo je da će traženi programi biti kvalitetno organizirani. Dokaz tome leži i u činjenici da je većinu destinacija u ponudi Gregor Žic i sam posjetio, pa točno zna što preporučiti svojim klijentima.

Osim toga, kao jedina specijalizirana agencija lovnog turizma u regiji, Adria Hunt ima najveću ponudu lovnih aranžmana na hrvatskom tržištu. Težište je, naravno, na domaćim lovnim destinacijama, što i ne čudi jer Hrvatska je među rijetkim zemljama koje se mogu pohvaliti tradicijom organiziranog lovstva dužom od 120 godina. To se može zahvaliti bogatoj flori i fauni, kvalitetnim lovno-gospodarskim objektima i činjenici da na našem području obitavaju najveći europski predatori (medvjed, vuk, ris).

Hrvatska kao lovna destinacija može ponuditi kombinaciju lovnog i obiteljskog odmora na moru, što europski konkurenti ne mogu.

Uz ponudu hrvatskih, odnosno europskih lovišta, u agenciji organiziraju i lovne programe za daleku Australiju, Novi Zeland, Rusiju, Tursku, Mongoliju, Azerbajdžan, Tadžikistan, Kanadu i nekoliko afričkih zemalja.