Kvarner newsletter / broj 37

Završnica Europskog FIS kupa za slalomaše
Najbolji od najboljih opet na Platku

I ovogodišnja ski utrka Adriatic Slalom, koja će se u sklopu Europskog FIS kupa za slalomaše održati na Platku 8. ožujka, privući će neke od najboljih europskih skijaša, što će opet biti razlog dolaska velikog broja navijača.

Ljubitelji skijanja i ove će godine 8. ožujka krenuti na Platak kako bi bodrili ponajbolje europske slalomaše. Radi se o jednoj od posljednjih utrka ovogodišnjeg Europskog FIS kupa za slalomaše pod nazivom Adriatic Slalom. Ona se drugu godinu zaredom boduje u spomenutom kupu. Platak se nalazi u kalendaru same završnice pa je to već drugu godinu zaredom valjan razlog za dolazak najboljih skijaša Europe kao i njihovih navijača. Događaj će biti to zanimljiviji što će bodove u utrci pokušati uzeti i dva domaća slalomaša – Dalibor Šamšal i Sebastian Brigović.

Bit će to ujedno i prilika za dodatnu promociju omiljenog riječkog vikend skijališta Platka, koje već mnogi poznaju kao jedno od rijetkih skijališta s čijeg se vrha, smještenog na 1300 metara nadmorske visine, prostire veličanstven pogled na more i gore.

Skijašku utrku Adriatic Slalom službeno organiziraju članovi Hrvatskog skijaškog saveza, a tehničku organizaciju opetovano potpisuju članovi Ski kluba Rijeka.

Iz Rijeke će biti organizirani autobusi koji će zainteresirane navijače voziti na Platak. Budući da je skijalište relativno blizu grada Rijeke, ali i drugih krajeva Hrvatske, navijači će utrku moći bodriti i u vlastitom aranžmanu. Lani ju je pratilo više od 1500 navijača zbog čega je utrka ocijenjena jednom od najuspješnijih u sklopu ukupnog Europskog FIS kupa.