Kvarner newsletter / broj 37

Gillette Carnival Snowboard Session 2011
Borderi opet sele "na more"

Omiljeno riječko šetalište uz more Gat Karoline Riječke 5. veljače ponovo će biti poprište uzbudljivog snowboard natjecanja pod nazivom Gillette Carnival Snowboard Session 2011. Moramo li istaknuti da će publika i ove godine uživati u nevjerojatnim akrobacijama vrhunskih europskih boardera i to na tako jedinstvenoj lokaciji?

Na Gatu Karoline Riječke, omiljenom riječkom gradskom šetalištu uz more, 5. veljače ponovo će biti priređeno veliko natjecanje snowboardera. Riječ je o četvrtom izdanju Gillette Carnival Snowboard Sessiona koji će u Rijeku zasigurno privući veliki broj gledatelja. I to ne samo zbog atraktivnih imena s europske snowboard scene nego i zbog lokacije uz samo more. Posve sigurno, to je netipična kulisa za taj zimski sport.

Glavni organizator je riječki Snowboard klub Nine, a pridružuju mu se i djelatnici Turističke zajednice grada Rijeke jer se natjecanje održava u vrijeme karnevalskih događanja u tom gradu.

Gillette Carnival Snowboard Session (GCSS) je sportsko natjecanje probranih vozača snowboarda iz cijele Europe koji pred publikom i stručnim žirijem izvode razne trikove na improviziranoj snowboard stazi – railu. Lani je na tom natjecanju sudjelovalo 17 natjecatelja iz sedam zemalja, a za ovu je najavljen dolazak 20 najboljih s vrha europske snowboard liste.

Kvalitetom staze i izborom natjecatelja GCSS se u zadnje tri godine svrstao u sam vrh europskih snowboard rail natjecanja. Iako je forma natjecateljska, atmosfera koja vlada na riječkom Gillette Carnival Snowboard Sessionu uvijek je zahvaljujući karnevalskim događanjima, ali i dodatnim iznenađenjima opuštena i vesela. Ove godine u pauzama između snowboard spustova u moru ispred gata svojim će vratolomijama prisutne zabavljati “domaći dečko” – proslavljeni hrvatski wakeboarder Igor Deranja. To je prvi hrvatski wakeboarder-rekorder koji je krajem protekle godine, nakon što je u 24 sata vožnje prešao rekordnih 515 kilometara, ušao u Guinnessovu knjigu rekorda.

Program natjecanja započinje oko podneva, a nakon što i posljednji natjecatelj pokaže svoje vratolomije, sudionici će se do ranih jutarnjih sati drugoga dana zabavljati uz brojne glazbene goste.