Kvarner newsletter / broj 37

Turistička zajednica Grada Malog Lošinja
U 2011. godini još bogatija ponuda

Više od 250 najavljenih manifestacija i niz novih projekata, poput nove duhovno-energetske šetnice, promocije bogate bioraznolikosti Punta Križe… samo je dio najavljenih aktivnosti za ovu turističku godinu u Malom Lošinju.

Nakon iznimno uspješne 2010. godine, turistički djelatnici Malog Lošinja intenzivno se pripremaju za niz novih projekata koji će se turistima nuditi već početkom ove godine. Iako naoko ljetna destinacija, otok Lošinj s pripadajućim otočnim arhipelagom posljednjih je godina kvalitetom ponude i brojnim atrakcijama promijenio sliku tipičnog ljetnog odredišta. Dokaz tome je i lanjski porast broja noćenja i dolazaka turista koji su se na otoku odmarali tijekom cijele godine. Zasluge pripadaju mnogima – od vlasnika hotela koji sustavno osmišljavaju atraktivne aranžmane, turističkih djelatnika koji kreiraju jedinstvene otočne programe, pa sve do proizvođača raznih domaćih proizvoda koji su nezaobilazan dio u cjelovitoj lošinjskoj priči.

Otok je (p)ostao poznat kao Otok vitalnosti i to zahvaljujući programima temeljenima na bioraznolikosti i blagoj klimi po kojima se ističe među drugim sličnim jadranskim područjima. No, i dalje se poboljšavaju postojeći i osmišljavaju novi programi. Tako će od ove godine turisti moći uživati u gotovo 250 afirmiranih manifestacija, birati u doista bogatoj paleti najrazličitijih programa te nizu posve novih sadržaja. Jedan od njih je nova duhovno-energetska šetnica tematski nazvana “Putevima svetog Gaudencija”. Riječ je o etapi cjelovitog lošinjskog projekta šetnica koje uključuju 220 kilometara staza što vode uz more i presijecaju miomirisni otočni krajobraz. Od drugih najavljenih noviteta ističemo i daljnje akcije promocije bioraznolikosti Punta Križe. To malo mjesto na otoku Cresu turistički promovirano u sklopu lošinjskog arhipelaga istinski je prirodni raj. Lokalni ga ljudi često nazivaju i krajolikom savršenog mira te nacionalnim blagom zbog bogate flore i faune.

Priprema se i niz drugih aktivnosti koje će uskoro biti predstavljene na osvježenoj službenoj web stranici.