Kvarner newsletter / broj 37

Otok Lošinj
Miomirisna zima

Za sve one koji žele provesti romantičan vikend ili pak obnoviti energiju, otok Lošinj je u ovim mjesecima idealno odredište. Otkrijte zašto ga nazivaju Otokom vitalnosti i pritom uživajte u darovima prirode i umijeću domaćina.

Ako više od zime i zimskih radosti volite odmor u ugodnom, romantičnom i nadasve zdravom okruženju, tada svakako posjetite otok Lošinj. Svaki mjesec ponuda se u tamošnjim ugostiteljskim i hotelskim objektima veže uz neko bilje i voće koje raste i uspijeva na otoku. Početak godine tradicionalno je rezerviran za agrume – naranču kao kraljicu agruma, limun kao kralja C vitamina i iznimno ukusne mandarine. Uz uživanje u napicima, desertima, jelima i ljekovitim pripravcima koji se tih dana nude u svim važnijim lošinjskim turističkim objektima, zainteresirani će moći sudjelovati i u zanimljivim radionicama pod vodstvom stručnih aromaterapeuta. Otkrijte zašto eterično ulje mandarine zovu uljem dječje radosti, kako limunom očistiti toksine iz tijela, ali i svoj dom...

No, miomirisna ponuda tek je jedan dio tematske ponude u veljači. Turisti se mogu zabaviti i na karnevalu odjeveni u stare lošinjske kapetane, koji su također nositelj jedne cjelovite lošinjske turističke priče.

Planirate li pak dolazak za Valentinovo tada očekujte i dodatno iznenađenje – odmor u luksuznom Čokotelu, doručak u krevetu, romantični vikend i radionicu čokodelicija. A oni koji odmor planiraju provesti učeći nešto novo, mogu se pridružiti radionicama Adrianove miomirisne kuhinje. Naime, poznati lošinjski kuhar Adriano Nikolić u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Malog Lošinja svake će subote tijekom veljače u Hotelu Apoksiomen pripremati razna jela s naglaskom na tipičnim lošinjskim namirnicama i začinima.

Još jedna dobra vijest stiže iz grupacije Lošinj Hotels & Villas. Gostima se od 11. veljače do 17. travnja nudi besplatan prijevoz na relaciji Zagreb – Mali Lošinj – Zagreb. Sve što trebate učiniti jest rezervirati smještaj u jednom od objekata grupe Lošinj Hotels & Villas.