Kvarner newsletter / broj 38

TZ Mali Lošinj
Punopravni član UNWTO-ove Mreže znanja

Turistička zajednica grada Malog Lošinja, glavni turistički pokretač na otoku, primljena je početkom godine u Mrežu znanja UNWTO-a, program koji potiče razvoj najkvalitetnijih turističkih projekata u svijetu.

Turistička zajednica grada Malog Lošinja nedavno je, kao jedina turistička zajednica u Hrvatskoj, primljena u članstvo UNWTO-ove Mreže znanje. Riječ je o međunarodnom programu koji se sa svrhom povećanja konkurentnosti, promocije i razvoja kvalitetnih turističkih projekata provodi među članicama UNWTO-a (United Nations World Tourism Organisation).

Pozivnica za pridruživanje Mreži znanja, koja je početkom godine stigla iz samog vrha UNWTO-a, iznimna je pohvala dosadašnjem radu djelatnika Turističke zajednice grada Malog Lošinja. Ona je i odlična prilika za stjecanje novih iskustava, saznanja o najnovijim svjetskim trendovima u turizmu, uključivanje u projekte UNWTO-a te, naravno, za dodatnu promociju lošinjske turističke priče.

Zahvaljujući inovativnom pristupu u kreiranju programa Lošinj se danas može pohvaliti iznimnim turističkim projektima – Miomirisi i okusi Lošinja, Lošinjskim jedrima oko svijeta, 125 godina zdravstvenog turizma na otoku, vrijednom kulturnom ponudom itd. Osim atraktivnosti, projekti su razvijani u skladu s održivim razvojem i kvalitetnim destinacijskim menadžmentom, o čijem uspjehu svjedoči i ovo članstvo.

Glavna je misija Mreže znanja UNWTO-a suradnja na pitanjima vezanima za turističke inovacije, znanje, znanost i tehnologiju s ciljem povećanja konkurentnosti turističke ponude. Zato su i prednosti članstva brojne – od savjetodavne podrške vodećih turističkih stručnjaka, podrške pri kreiranju velikih projekata i promocije... a možda će, naglasila je direktorica Turističke zajednice grada Malog Lošinja Đurđica Šimičić, “i lošinjska iskustva nekome u svijetu pomoći pri kreiranju njihove ponude.”