Kvarner newsletter / broj 38

Lovranske vile
Za zdravlje, užitak i osobnu promjenu

Svaki je boravak u prirodi ujedno i svojevrsni povratak samome sebi, a ako izaberete smještaj u Lovranskim vilama, čiji je koncept usmjeren na samospoznaju bîti i težnju prema osobnim promjenama, taj je put još mnogo ugodniji i zanimljiviji.

Boravak u Historic Spa Hotelu Villa Astra u gradu Lovranu, u neposrednoj blizini Opatije, nije samo mogućnost za ugodan smještaj u jednoj od šest hotelskih soba posve individualiziranog dizajna i pristupa. On je i prilika za užitak u zanimljivim okusima organske hrane, kao i programima osobnih promjena temeljenih na drevnoj indijskoj spoznaji o životu ayurvedi kombiniranoj sa suvremenim spoznajama o kvantnom iscjeljivanju. Svaki je program individualno kreiran kako bi se pronašao najbolji način obnavljanja i uravnoteženja zdravlja. Posebna se pažnja pridaje prehrani, pa je tako i sve voće i povrće iz organskog i biodinamičkog vrta.

Ukupnim konceptom okrenuti prirodi, zdravoj hrani i zelenoj filozofiji, domaćini su pažljivo osmislili programe koji traju jedan, dva i tri tjedna, a uključuju posve individualan pristup prilagođen potrebama svakog gosta i ciljevima koji se žele postići.

Posebni proljetni programi vezani su uz berbu šparoga i pripremu jela od njih. Uz stručnjaka – herbalista, gosti će podijeljeni u grupe do osam ljudi i šetajući planinom Učkom brati šparoge, ali i drugo autohtono mediteransko bilje, a potom od njega pripremati različita ukusna i zdrava jela.

Kulinarske radionice na engleskom jeziku održavaju se na Oraju, imanju na obroncima Učke veličine tri hektara, na kojemu se uzgaja organsko povrće i voće. U Casi Oraj, potpuno renoviranoj kući sa četiri dvokrevetne sobe namještene originalnim stilskim namještajem, nudi se zdrava hrana temeljena na svježim namirnicama, a tu su i prostori u kojima se mogu održavati programi team buildinga, manji seminari i razne svečanosti.

Posebnu atrakciju na Oraju – koji se nalazi na 375 metara nadmorske visine – čine obližnja špilja, labirint i četiri litopunkturna kamena smještena na terasi ispod vidikovca, a sva ta mjesta pružaju izvrsne mogućnosti za provođenje programa u jedinstvenom i inspirativnom prostoru koji ujedinjuje ljepotu i djelotvornost morskog i planinskog ambijenta.