Kvarner newsletter / broj 38

Kampovi na Kvarneru
ADAC-ove žute table kampovima na Cresu i Lošinju

Kampovi Slatina u Martinščici na otoku Cresu i Poljana u Malom Lošinju i ove su godine dobitnici žute table, priznanja koje ADAC svake godine dodjeljuje za poboljšanu kvalitetu ponude te dobar dojam u prethodnoj sezoni.

Postoji li bolji dokaz sustavne kvalitete od priznanja koje svake godine dodjeljuje vodeći europski vodič za kampere – njemački auto-klub ADAC. Na nedavno održanom specijaliziranom kamping sajmu CMT u Stuttgartu ADAC-ovi su čelnici podijelili nagrade najboljima. U konkurenciji 5500 kampova u Europi 79 je zaslužilo najviše priznanje – crvenu tablu odnosno oznaku Superplatz, među kojima su i dva kampa iz Hrvatske – kampovi Lanterna pokraj Poreča i Zaton kraj Zadra. Nagrađeni su i drugi hrvatski kampovi – devet je dobilo priznanje u obliku žute table, koje se dodjeljuje za sustavno podizanje kvalitete ponude i općenito dobar dojam ostavljen u prethodnoj sezoni. Uz ostale, dobila su ih i dva kampa na Kvarneru – Slatina u Martinščici na Cresu i Poljana u Malom Lošinju.

Posebnost i visoka kvaliteta ponude kampa Poljana u Malom Lošinju na otoku Lošinju oslikavaju se u tom priznanju, koje redovito dobivaju još od 2005. godine. Ujedno je to i najbolji dokaz kvalitete kojoj streme. No osim visoko ocijenjenih parcela, sanitarnih čvorova i izgleda kampa u cijelosti, njegovi se djelatnici najviše ponose uslugom u kojoj mogu uživati gosti svih uzrasta. Kamp Poljana, naime, nudi najpoznatije programe Lošinja kao destinacije – Miomirisne vrtove, hortikulturnu i gastronomsku ponudu vezanu uz autohtono lošinjsko bilje i raslinje te zanimljive animacijske programe projekta “Lošinjskim jedrima oko svijeta”.

Osim izuzetno dobrih ocjena u vodiču te dodijeljene žute table, kamp Slatina, smješten u mjestu Martinščica na otoku Cresu, ovom je prilikom još jednom pohvaljen i za projekt kojim je 2008. godine zaslužio posebno priznanje za inovativan proizvod. To je projekt pod nazivom “Camping Cum Cane” koji zagovara harmoniju boravka gostiju sa svojim ljubimcima psima i gostiju bez pasa, a u tom se kampu taj program provodi od 2007. godine. Kamp Slatina nalazi se uz jednu od najljepših šljunčanih plaža na otoku Cresu, ima 110 parcela, 400 kamp mjesta, 50 mobilnih kućica te nudi brojne sadržaje za sve tipove gostiju.