Kvarner newsletter / broj 3

Ravna Gora
U planu zimski sportski centar i hotel

Nakon što je u Ravnoj Gori u Gorskom kotaru otvorio suvremeni kafić Fancy club, koji u ugodnom prostoru za odmor uz piće nudi i kolače, sladoled i vrlo kvalitetna vina istarskih vinara, riječki poduzetnik Giorgio Cerin u dijelu Ravne Gore znanom kao Suhi vrt izrađuje finske drvene kuće Honka koje će već od ljeta iznajmljivati.

Uz prve dvije, poduzetnik Giorgio Cerin namjerava podići još desetak Honka kuća, kojima će uvelike proširiti turističku ponudu Gorskog kotara, a nakon toga planira stvaranje manjeg zimskog sportskog centra.

Kafić Fancy club će prije ljeta imati terasu u planinskom stilu, a na jesen bi trebalo biti završeno uređenje manje konobe za dvadesetak ljudi.

Zaljubljen u planine, Giorgio Cerin namjerava oplemeniti ponudu goranskog kraja, produljiti turističku sezonu kraja te privući što veći broj domaćih, ali i inozemnih gostiju u Gorski kotar. Krajnji mu je cilj otvaranje manjeg zimskog sportskog centra i hotela u Kupjaku sa 40 soba koji će imati 4 zvjezdice i wellness centar. Hotel bi trebao biti dovršen krajem sljedeće godine.

U suradnji s lokalnim vlastima i sa željom da pomogne razvoju goranskog turizma, riječki je poduzetnik odlučio nabaviti stroj ratrak koji će služiti Skijaškom klubu Ravnogorac za izradu skijaško-trkačkih staza, a njih će, osim sportaša, koristiti i turisti. Uvjeti i tradicija ovoga kraja pružaju izvrsne mogućnosti za skijaško trčanje, tzv. nordijsko skijanje.

Slijedeći turističke trendove, Gorski kotar ubrzano uz zimski razvija i ljetni turizam. Nedvojbena je prednost goranskog kraja to što se samo nekoliko desetaka kilometara od planina nalazi jedno od najljepših mora na svijetu – Jadran.