Kvarner newsletter / broj 38

Proljeće u Crikvenici
5. Festival cvijeća

U Crikvenici će se od 14. do 17. travnja održati 5. Festival cvijeća, šarolika manifestacija na gradskim ulicama gdje će posjetitelji moći naučiti štošta o uzgoju i njezi bilja kao i trendovima u hortikulturnom uređenju te po povoljnim cijenama kupiti sadnice.

Proljeće u Crikvenici posljednjih godina ne prolazi bez šarolikog Festivala cvijeća, velike prodajne izložbe cvijeća, sadnica i vrtnog programa, koja će se ove godine održati od 14. do 17. travnja. Za tu priliku glavni crikvenički Trg Stjepana Radića i Gradska luka bit će pretvoreni u veliki vrt pun cvijeća svih vrsta pa će prolaznici moći uživati u zaista bogatom cvjetnom proljeću. No, tih će dana štošta moći i naučiti jer će biti organiziran niz radionica, poučnih predavanja i prezentacija s ciljem poučavanja sudionika o potrebi hortikulturnog uređenja, ukrašavanju interijera i eksterijera cvjetnim aranžmanima, novim trendovima u sadnji cvijeća... Zainteresirani će od stručnih osoba moći doznati i brojne korisne savjete o uzgoju i njezi bilja, a program će obogatiti i glazbeno-scenski nastupi. Posebnu pozornost i ovaj će put privući najmlađi sudionici, polaznici crikveničkih osnovnih škola i vrtića koji će i službeno otvoriti ovo proljetno izdanje Festivala cvijeća.

Manifestacija je prvi put organizirana na proljeće 2009. i otad se održava dva puta godišnje – na proljeće i u ranu jesen.

Organizatori 5. Festivala cvijeća su tvrtka Istarski sajam d.o.o. i Turistička zajednica grada Crikvenice uz pokroviteljstvo Grada Crikvenice.