Kvarner newsletter / broj 39

Grad Krk i općina Evere-Bruxelles
Sporazum o suradnji i prijateljstvu

Nakon dvogodišnjih priprema grad Krk i općina Evere iz Bruxellesa i službeno su postali prijatelji koji za budućnost planiraju niz zajedničkih i obostrano korisnih projekata.

Nedavnim susretom u Bruxellesu kvarnerski grad Krk i bruxelleska općina Evere službeno su zapečatili svoje prijateljstvo. Sporazum o suradnji i prijateljstvu dvaju gradova koji je tom prilikom potpisan plod je dvogodišnjih priprema s ciljem poboljšanja suradnje i osmišljavanja budućih zajedničkih projekata. Potpisali su ga krčki gradonačelnik Darijo Vasilić i gradonačelnik općine Evere Rudi Vervoort. Delegacija grada Krka tom je prigodom svojim prijateljima i partnerima prezentirala bogatstvo krčke turističke ponude te originalne sadržaje grada i otoka u cjelini.

Prezentaciju su pripremili direktor ureda Hrvatske turističke zajednice u Bruxellesu Ivan Novak, direktorica ureda Turističke zajednice grada Krka Nataša Jurina i belgijski turistički novinar Daniel Steevens. Novinar Steevens veliki je poznavatelj hrvatskih turističkih mogućnosti i svojedobno je dobio prestižnu nagradu HTZ-a Zlatna penkala za izniman doprinos medijskom praćenju hrvatskog turizma.

Na predstavljanju Krka među ostalima je govorio i gradonačelnik Everea Rudi Vervoort, koji je okupljenim novinarima i turoperatorima izlaganje potkrijepio i osobnim iskustvom posjeta otoku Krku.

Osim prezentacije bogate turističke ponude, novim prijateljima grada i otoka predstavljene su i otočne delicije – krčki sir, pršut, maslinovo ulje i neizostavno autohtono vino vrbnička žlahtina. Na kraju večeri najsretnijima su uručeni vaučeri za sedmodnevni godišnji odmor u gradu Krku koje su osigurale tvrtke Zlatni otok, Hoteli Krk i Kamp Bor.

Suradnja novih partnera uskoro će uroditi boljim povezivanjem stanovnika, razmjenom iskustava, poticanjem partnerstva i realizacijom zajedničkih projekata.