Kvarner newsletter / broj 39

Hostel Rijeka
Puno razloga za slavlje

Osim što slave peti rođendan, čelnici Omladinskog hostela Rijeka ove godine imaju i dodatni razlog za slavlje – postali su vlasnici prestižnog certifikata HI-Quality, jedan su od 250 najboljih hostela u Europi, a broj gostiju premašio je sva očekivanja.

Od prvih dana rada prije pet godina Omladinski hostel Rijeka privlači veliku pozornost turista, posebice mladih, kojima je i namijenjen. Hostel, koji se nalazi na predjelu Pećine, dvadesetak minuta hoda na istok od gradskog središta, nositelj je prestižnog međunarodnog certifikata HI-Quality, a samim time i dokazano najkvalitetnije boravište specijalizirano za posjete mladih turista u gradu Rijeci.

Ovih dana svečano i radno slave peti rođendan. Radno – jer u hostelu svakodnevno borave brojni gosti. Od početka rada do danas u riječkom hostelu noćilo je više od 30.000 gostiju, koji su ostvarili više od 50.000 noćenja, što je u skladu s uobičajenom dužinom boravka mladih turista u jednom objektu, odnosno gradu. Oko dvije trećine dolazaka ostvarili su inozemni gosti – najviše Francuzi, potom Britanci, Nijemci, Talijani, Španjolci, Švicarci i Mađari, ali i mladi iz udaljenih zemalja – SAD-a, Novog Zelanda i Australije.

U hostelu smatraju da je pojačanoj popularnosti Rijeke među mladim putnicima posljednjih godina pridonio upravo njihov hostel. Nakon dobivanja certifikata HI-Quality automatski se našao među 250 najkvalitetnijih hostela u Europi umreženih u međunarodnu asocijaciju Hostelling International. Time je njegova popularnost porasla na nacionalnoj, ali i europskoj razini. To ne čudi s obzirom na značajke mladih turista, a to su mobilnost, posjet brojnim destinacijama u kratkom roku, otkrivanje neistraženih zemalja itd.

Hostel raspolaže sa 61 krevetom u sobama različitih kapaciteta, od dvokrevetnih do osmerokrevetnih. Uređen je moderno, s dosta kupaonica, ima kuhinju i restoran te veliku vanjsku terasu u malom i atraktivnom parku koji okružuje zgradu. Ima i veliki dnevni boravak, sobu s TV-om i internet korner.