Kvarner newsletter / broj 39

Lošinj Hotels & Villas
Austrijski mediji proglasili Lošinj novim hit odredištem

Nakon nedavne prezentacije objekata najvećeg otočnog hotelskog lanca Lošinj Hotels & Villas novinarima vodećih austrijskih medija, oni su s oduševljenjem zaključili – Lošinj je novo europsko hit odredište.

U Beču je nedavno prezentirana cjelovita ponuda lanca Lošinj Hotels & Villas i otoka Lošinja, nakon čega su predstavnici austrijskih tiskanih i elektroničkih medija jednoglasno zaključili – Lošinj je novo hit odredište u Europi. Ništa nova, rekli bi obiteljski gosti koji Lošinj poznaju i po trenutno najpopularnijem family hotelu u Europi – Hotelu Vespera.

To je jedan od objekata koji posluju u okviru najvećeg otočnog lanca Lošinj Hotels & Villas, uključen je i u grupaciju Kinderhotels, najveću europsku grupaciju hotela namijenjenih djeci i obiteljskim gostima, a upravo je ovih dana iz te grupacije stigla vijest da je od ukupno 51 njihovog hotela u Europi najtraženiji upravo – Hotel Vespera.

Kvaliteta ponude Hotela Vespera i njegova okrenutost obiteljskim gostima nisu, naravno, jedini razlog atraktivnosti ove sve popularnije otočne destinacije. Uz bok mu stoji visokokategorizirani Hotel Aurora, kao i drugi objekti koji kvalitetom jamče zaista ugodan smještaj, a ostale adute čine – zabava, autohtona priča, doživljaji i već poznata miomirisna i ljekovita ponuda... Ukratko, cjelovitost ponude.

Naime, politika razvoja i promocije otoka Lošinja dosegla je zavidnu razinu kvalitete jer su svi sadržaji, projekti, programi i ponuda brojnih otočnih partnera usmjereni ka nezaboravnom i opuštajućem odmoru. Tako je otok postao sinonim za odredište gdje turisti dolaze ne samo radi odmora nego i radi poboljšanja zdravlja te opuštanja u jedinstvenom prirodnom okruženju.

Na promociji u Beču čelnici Lošinj Hotels & Villas podsjetili su stoga i na činjenicu da su Austrijanci otkrili lječilišne vrijednosti otoka još krajem XIX. stoljeća. Nakon što su se upoznali s brojnim prirodnim ljekovitim činiteljima na otoku (klima, autohtono raslinje itd.), austrijski liječnici dr. Conrad Clar, balneolog i klimatoterapeut, te dr. Leopold Schroter, otorinolaringolog i sveučilišni profesor, pridonijeli su da se otok Lošinj već tada proglasi klimatskim lječilištem i oporavilištem.