Kvarner newsletter / broj 39

Festival Kvarner
Klasična glazba za sva osjetila  

Nova koncertna sezona Festivala Kvarner u Opatiji započet će 23. travnja i nastavit će se narednih mjeseci, a na njoj će nastupiti neki od najrespektabilnijih mladih europskih glazbenika.

Koncertna sezona ovogodišnjeg Festivala Kvarner, nakon lanjska tri odlično posjećena koncerta, započinje već 23. travnja u Kristalnoj dvorani Hotela Kvarner.

Ovogodišnju koncertnu sezonu otvara Mozartova “Mala noćna muzika”, slijedi Dvořákova “Serenada za gudače u E-duru”, a za veličanstveni završetak zadužen je “Divertimento” Bele Bartóka. Prvi koncert izvode članovi austrijskog Orkestra Akademije Ossiach pod ravnanjem Hansa Petera Ochsenhofera. Akademski orkestar Ossiach ponovo će priuštiti neobične interpretacije pune mladenačkog poleta, jer ga sačinjavaju iznimno nadareni mladi glazbenici porijeklom iz četrnaest europskih zemalja koje su odabrali i podučavaju ih članovi Bečke i Berlinske filharmonije.

Sljedeći koncert u sklopu Festivala Kvarnera bit će u lipnju, a tada će se Opatija moći pohvaliti i nekim novostima. Prema riječima organizatora, Festival Kvarner postao je dio velikog međunarodnog projekta Europske unije čiji će se rezultati ove godine predstaviti i u Opatiji i time ojačati njezino mjesto na karti europskih kulturnih zbivanja.