Kvarner newsletter / broj 39

Kvarner Expo 2011. u Opatiji
Svi hrvatski suveniri na jednom mjestu

U Opatiji se uoči Uskrsa već tradicionalno organizira velika prodajna izložba hrvatskih suvenira Kvarner Expo 2011. pa će turisti od 20. do 23. travnja na jednom mjestu moći vidjeti raznoliko blago Hrvatske – brojne originalne ukrasne i uporabne hrvatske suvenire.

Osmu godinu zaredom turisti u Opatiji uoči Uskrsa mogu razgledati veliku prodajnu izložbu najboljih suvenira iz cijele Hrvatske. Riječ je o još jednom izdanju manifestacije pod nazivom Kvarner Expo koja se ove godine od 20. do 23. travnja održava na znamenitom opatijskom kupalištu Slatina.

Manifestacija svake godine privuče veliki broj izlagača iz cijele zemlje pa turisti koji tih dana borave u Opatiji na jednom mjestu mogu vidjeti mnoge originalne hrvatske suvenire. Sudeći prema prošlogodišnjim iskustvima, izložba bi trebala zadovoljiti raznolike želje i ukuse kako ljubitelja suvremenog dizajna, uporabnih i originalnih predmeta za kućanstvo, tako i onih koji tragaju za starinama, nakitom itd., a u sklopu priredbe bira se i najbolji suvenir Kvarnera.

Organizatori izložbe su Obrtnička komora Primorsko-goranske županije, Udruženje obrtnika Opatija i Alpe-Adria Expo iz Opatije, a na njoj sudjeluju predstavnici svih hrvatskih županija. Izložba se održava pod pokroviteljstvom Hrvatske obrtničke komore, Ministarstva turizma, Primorsko-goranske županije, Turističke zajednice Primorsko-goranske županije, Grada Opatije, Turističke zajednice Grada Opatije te općina Matulji i Lovran.