Kvarner newsletter / broj 39

Grobnik – Čavle
Biciklistički maraton na Grobniku

Najslavnija auto-moto staza u Hrvatskoj – staza na Grobniku, 23. travnja ponovo će biti mjesto velikog biciklističkog maratona, na koji su zbog rekreativne prirode i humanitarnog karaktera pozvani apsolutno svi.

Nakon odličnog lanjskog odaziva, ovogodišnji biciklistički maraton na Grobniku, koji se održava 23. travnja, mogao bi privući više od 200 biciklista. Staza je vrlo zanimljiva, a ove godine cilj je pomaknut za dodatnih desetak kilometara tako da se vozi kroz tri općine Čavle, Jelenje i Klana.

Grobnik ima najslavniju auto-moto stazu u Hrvatskoj, no umjesto uobičajenim oktanom nabijenim vozilima ovaj put će poslužiti rekreativnoj vožnji biciklima. Stoga, tko je ikada poželio svoju kondiciju isprobati na ovoj stazi ovo mu je idealna prilika, jer sudjelovati može baš svatko.

Maraton punog naziva “XC maraton Grobnik – Lisac 2011” opet će imati natjecateljski, ali i humanitaran karakter. Dio prikupljenih sredstava namijenjen je liječenju jednog lokalnog stanovnika pa se organizatori nadaju da će i ta hvalevrijedna nota biti razlog dobre posjećenosti.
Maraton je, dakle, idealna prilika za spajanje korisnog i ugodnog jer će sudionici nakon utrke obići i neke od najatraktivnijih lokaliteta u okruženju. A tko u Čavlima poželi ostati još koji dan, do 1. svibnja, moći će kušati najbolja vina toga kraja i cijele Hrvatske. Toga će se dana održati Dani vina i lipote, gdje će sudionici na velikoj izložbi moći degustirati vina iz cijele zemlje. Kako bi doživljaj bio još bolji, sudionici će biti upućeni na najpoznatije lokacije Grobnika – zidine drevnog kaštela i vidikovca Sv. Križ odakle se pogledom mogu obuhvatiti sve ljepote toga kraja.