Kvarner newsletter / broj 39

Baška
Odmor za dušu i tijelo

Želite li zanimljiv i sadržajan odmor, u svibnju vas u Baški na otoku Krku očekuju turistički paketi koji uključuju ugodne i zanimljive programe. Doista, odmor je to za dušu i tijelo...

Pod zajedničkim nazivom “Svibanj u Baški – odmor za dušu i tijelo” gostima se nude tri različita vikenda u svibnju u čije su pakete uključene sve prednosti ponude Baške.

Prvi vikend-paket, od 29. travnja do 1. svibnja, pod nazivom “Biking & Hiking & Wellness”, uključuje biciklistički izlet, planinarenje po jednoj od 19 bašćanskih šetnica i razgledanje kulturnih znamenitosti – od posjeta poznatoj crkvi sv. Lucije u Jurandvoru gdje je nađena znamenita Bašćanska ploča (koju sada zamjenjuje vjerna kopija) do šetnje stazom glagoljice duž koje su postavljena kamena glagoljska slova (ukupno ih ima 35), a proteže se bašćanskom dolinom.

Drugi vikend, od 6. do 8. svibnja, tržištu se nudi pod nazivom “Indoor & Outdoor Wellness”, a uključuje izlet turističkim brodom staklenog dna do otoka Prvića, najvećeg nenaseljenog otoka na Jadranu, koji je od 1972. godine zakonom zaštićeni prirodni ornitološki rezervat. Goste očekuje i kuharska radionica s podukom spravljanja domaće tjestenine “valcića” te bogat wellness program za opuštanje. Kao i u prethodnom programu, organizirano je stručno vođenje kroz mjesto i degustacija autohtonih bašćanskih proizvoda.

U trećem, posljednjem svibanjskom vikendu od 27. do 29. svibnja nudi se paket “Soft Adventure in Baška” koji uključuje pješačenje uz korito Vele rike, jedine rijeke na našim otocima sa stalnim vodotokom. Također je predviđeno planinarenje uz stručno vođenje do arheoloških nalazišta, razgledavanje kulturnih znamenitosti i najvećeg akvarija na našim otocima te obilazak mjesta uz stručno vođenje i degustaciju autohtonih proizvoda, među kojima se posebno ističu med i čaj od kadulje.

Svibanjskim je vikendima zajedničko stručno vođenje kroz povijesni dio mjesta. Gosti će obići muzej, etno kuću i akvarij, a mali sajam izvornih bašćanskih proizvoda posebna je ponuda koju će pripremati udruge, društva i zadruge s područja destinacije. Također će tijekom svih vikenda gosti moći uživati u Wellness centru Baška te za boravka u Baški degustirati autohtone proizvode kao što su vino, rakija i med.

Od Uskrsa do kraja svibnja u ovu ponudu uključuju se i ugostitelji, a njihov poseban gastronomski adut bit će bašćanska janjetina pripremljena na različite načine, uz ponudu otočnih vina, ponajprije poznate Vrbničke žlahtine.