Kvarner newsletter / broj 3

Restoran Bevanda Opatija
Bogata ponuda vina iz cijelog svijeta

Ljubitelji kvalitetnih vina svoje nepce odnedavno mogu počastiti i u poznatom opatijskom restoranu Bevanda, u čijoj su ponudi neka od najboljih svjetskih vina.

Poznati opatijski restoran Bevanda, smješten na atraktivnoj lokaciji – na poluotoku okruženom morem i parkom, u ponudi odnedavno ima neka od najboljih svjetskih vina, čija vrijednost doseže vrtoglave iznose.

Novi vlasnik koji je preuzeo taj kultni opatijski restoran angažirao je najboljeg hrvatskog somelijera u 2007. godini Branka Muždeka, koji je kreirao iznimno bogatu vinsku kartu s gotovo svim vinima koja se uvoze u Hrvatsku, pa su na popisu brojna vrhunska svjetska vina – iz Toscane, Australije, Čilea... Karta nudi i izbor vrhunskih pjenušaca, poput onih iz Bordeauxa, te cijeli niz najkvalitetnijih vina domaćih proizvođača.

U nabavu vrhunskih vina dosad je uloženo više od 150.000 eura, a riječ je o tek prvoj većoj nabavki pa se može očekivati da će vinska karta uskoro vrijediti mnogo više.

U restoranu se za sada nudi više od 250 renomiranih vinskih etiketa, a najveću pojedinačnu cijenu drži pjenušac Kristal od tri litre po 30.000 kuna. A da bi na adekvatan način pohranili toliku vrijednost, u restoranu Bevanda postavljaju prvi vinski sef u Hrvatskoj, posebno dizajniran i blindiran za čuvanje 1500 boca vrhunskih vina.