Kvarner newsletter / broj 40

Automotodrom Grobnik
Svibanj nabijen adrenalinom

Najpoznatiji i najveći automotodrom u Hrvatskoj, onaj na Grobniku, u svibnju će biti domaćin čak sedam “oktanskih” manifestacija koje će se protezati tijekom čitavog mjeseca. Poželite li stoga uhvatiti barem djelić auto-moto adrenalina, svakako dođite – Grobnik vas čeka.

Počevši od 6. svibnja pa sve do kraja mjeseca, s iznimkom nekoliko slobodnih dana, automotodrom Grobnik bit će pravo oktansko poprište. Riječ je o najvećem hrvatskom automotodromu, smještenom 15-ak kilometara od Rijeke, gdje auto-moto utrke nisu nikakva novost. No, podatak da će se tijekom cijeloga svibnja gotovo svaki dan voziti neka uzbudljiva utrka, to je već vijest koja plijeni veliku pozornost.

Prvi će na redu biti motociklisti. U suradnji automotodroma Grobnik i tvrtke C&C Italia od 6. do 8. svibnja održat će se 3. King of Grobnik. Ta će se moto utrka ponoviti i u lipnju, srpnju i rujnu.

Gledatelji će 7. svibnja od 17 do 20 sati dodatno moći uživati i u tradicionalnom grobničkom Trackdayu. Ulaz će i ovaj put biti dopušten svim tehnički ispravnim automobilima neovisno o modelu i snazi, uz punu podršku grobničke infrastrukture. Kao i u ranijim izdanjima, bit će zanimljivo na stazi i oko staze, a najhrabriji će se stazom moći provesti i Taxi Driveom.

Ljubitelji skupocjenih brzih limenih ljubimaca na svoje će doći pet dana kasnije – 12. svibnja, kada će se održati Lamborghini Rally, kojem već i sam naziv zvuči uzbudljivo. Ništa manje atraktivni bit će i naredni dani – od 13. do 15. svibnja, kada će se voziti međunarodni Alpe Adria Championship.

Nakon što se staza nekoliko dana “odmori”, njome će 20. svibnja ponovo dominirati ekstravagantni automobili – Pistenklub luksuzni auti.

Od 24. do 26. svibnja ponovo se priređuju utrke OMS RT – Švicarsko prvenstvo, a od 27. do 29. svibnja na svoje će doći ljubitelji motora na još jednom Motohappeningu.

Koju god manifestaciju odabrali sigurno je – s automotodroma se nećete vratiti nezadovoljni. Uživat će svi kojima automobili nešto znače, a vole i sve one popratne “muške” poslastice – paljenje guma, miris benzina, lijepe hostese i ekstremno brzu vožnju. Sve je to dio atmosfere koju Grobnik nudi.