Kvarner newsletter / broj 40

Otok Krk
Uronite u svibanj, nazdravite mu vinom!

Nakon uzbudljivih događanja u travnju, gosti grada Krka ni u svibnju neće ostati kratkih rukava jer očekuje ih zanimljivi Scuba fest – namijenjen ljubiteljima ronjenja, te Krčka vinska promenada – trodnevna promotivna vinska manifestacija.

I ovogodišnji će svibanj u gradu Krku na istoimenom kvarnerskom otoku tradicionalno proteći u znaku ronjenja i vina.

Prva grupa turista, ljubitelji ronjenja ili oni koji će na Krku to tek postati, uživat će od 13. do 15. svibnja u vikendu određenom za zanimljivi Scuba fest. Riječ je o manifestaciji kojom se promovira ronilačka ponuda grada i otoka Krka. Tom će se prigodom na krčkoj rivi predstaviti svi otočni ronilački centri. Predstavit će svoje programe, standardnu ponudu i opremu, što će biti idealna prilika za međusobne susrete kolega-ronilaca i onih koje taj uzbudljiv sport privlači. A bit će to naravno i najbolja prilika za promociju najljepših ronilačkih baza i podvodnih mjesta krčkog akvatorija.

Drugog dana manifestacije, u subotu, tradicionalno će se organizirati velika ekološka akcija čišćenja krčkog podmorja, u večernjim satima na ribarskom molu priredit će se scuba party za sve sudionike, a praktični dio Scuba festa uslijedit će tek u nedjelju. Toga će dana svi zainteresirani za ronjenje poslušati stručna predavanja i tek potom dobiti priliku za probni uron.

Ljubitelji vinske kapljice na svoje će pak doći od 26. do 29. svibnja kada se održava Krčka vinska promenada. Vrhunski hrvatski vinari združeni s krčkim ugostiteljima po promotivnim će cijenama prezentirati svoju ponudu. Bit će organizirane i vođene degustacije vina, stručna predavanja, izložba akvarela slikanih vinu – vinorela, te radionica iste slikarske tehnike. Večernji program obogatit će promenadni nastupi klapa i glazbeno-scenski program. Promenada će se odvijati u ugostiteljskim objektima i na ulicama grada Krka.

Slična će se manifestacija istodobno odvijati u još jednom krčkom gradiću – Malinskoj. Njihov svibanjski adut je jubilarno 10. izdanje Eko, etno i vinofesta. Riječ je o jedinstvenoj manifestaciji koja promiče dobre primjere jačanja ekološke svijesti, očuvanja etno baštine i male, obiteljske proizvodnje izvrsnih poljoprivrednih proizvoda i suvenira upotrebne vrijednosti. Posjetitelji će tamo moći kušati i kupiti najbolje poljoprivredne proizvode i izvorne suvenire iz desetak hrvatskih županija.