Kvarner newsletter / broj 3

Delnice
Novi sportsko-rekreativni sadržaji

Nedavno otvorena nova višenamjenska sportska dvorana gotovo u samome središtu Delnica obogatit će turističku ponudu grada koji se posljednjih desetak godina profilira u destinaciju za sportsko-rekreativni turizam s bogatom ponudom za aktivni odmor.

Višenamjenska sportska dvorana u Delnicama, vrijedna oko 2,7 milijuna eura, čijom su izgradnjom otvorene nove mogućnosti za brojne sportske aktivnosti, turistima, a napose sportašima, daje novu dimenziju boravka u gradu.

Delnice se nalaze u Gorskom kotaru na nadmorskoj visini 696 m, a umjerena planinska klima i bogatstvo prirodnih fenomena – Hajdova hiža, Drgomalj i Petehovac, te suvremeni sportski objekti potaknuli su razvitak Delnica u kvalitetno sportsko-turističko središte gorskokotarskog turizma. Gotovo stoljetna tradicija izletničkog, zdravstvenog, sportskog i drugih oblika turizma te prirodne osobitosti i klimatske značajke u Delnice privlače sve više turista.

Kako se od Rijeke i obližnjih ljetovališta Kvarnerske rivijere do Delnica stiže za sat vožnje, grad je idealan i za jednodnevne izlete, primjerice kratkotrajne posjete visovima Gorskoga kotara, kao što su vrhovi Drgomalj i Petehovac. Na Drgomlju se nalazi atraktivna špilja Hajdina hiža – inače najveća špilja Gorskog kotara, koja je zbog teškog pristupa nažalost dostupna samo speleolozima. Vrh Petehovac je zbog skijališta posebno atraktivan zimi. Nedaleko od grada je Nacionalni park Risnjak.

No, Delnice nude izvrsne mogućnosti i za višednevni boravak s obzirom na dostatnu infrastrukturu – hotele, sportske objekte, velike prirodne površine za šetnje, odmor ili lov.

U podnožju obližnjeg Japlenskoga vrha nalazi se više sportskih terena za nogomet, košarku… potom kuglana, boćalište te zimi dvije atraktivne skijaške skakaonice. Atrakcije karakteristične za čitavo područje su i restorani u kojima se nude brojni tradicionalni specijaliteti goranske kuhinje koja se temelji na divljači i šumskim plodovima.

Na području Uprave šuma Podružnica Delnice može se iznajmiti lovačka kuća.