Kvarner newsletter / broj 41

Road show prezentacija u Mađarskoj
Kvarner predstavljen u punom sjaju

Stanovnici mađarske metropole i ove su godine imali priliku sudjelovati na atraktivnoj road show prezentaciji TZ Kvarnera, organiziranoj na jednoj od najprometnijih budimpeštanskih tržnica; zainteresiranih je i ove godine bilo mnogo i svi su željeli doznati što više o regiji koja je prometno toliko blizu Mađarskoj.

Turistička zajednica Kvarnera sedmi se put zaredom uoči najatraktivnijeg dijela turističke godine predstavila u punom sjaju u samom srcu Budimpešte. prezentacija ovaj je put organizirana na jednoj od najprometnijih budimpeštanskih tržnica, Nagyvásárcsarnoku, kojom dnevno prođe više od 20.000 ljudi.

Prezentacija je održana u suradnji s Predstavništvom HTZ-a u Mađarskoj i s Hrvatskom gospodarskom komorom – Županijskom komorom Rijeka.

Uz obilje podijeljenih promidžbenih materijala i degustacije domaćih proizvoda, veliki su posao odradili i stručni informatori, izvorni govornici mađarskog jezika, ujedno vrsni poznavaoci Kvarnera i naše bogate turističke ponude.

Zanimanje za Hrvatsku, a napose Kvarner, koji je prometno vrlo dobro povezan s Mađarskom, i ovaj je put bilo veliko. Mnogi stanovnici mađarske metropole već znaju mnogo toga o Kvarneru, no ovakva prezentacija otkriva svaki put i niz manje poznatih kvarnerskih atrakcija.

Prigodom prezentacije novinarima koji često pišu o Kvarneru u mađarskim medijima podijeljen je niz nagradnih putovanja koje su za tu priliku osigurale tvrtke s Kvarnera – Camping Village Resort Poljana s otoka Lošinja, Apartmani Osojnak iz Kastva, Apartman Marija iz Rijeke, Apartmani Luana iz Rijeke i Apartmani Pinezić iz Malinske.

Mađarska je jedno od šest najvažnijih emitivnih turističkih tržišta koja zajedno ostvaruju gotovo 80 posto ukupnog turističkog prometa na Kvarneru, pri čemu je udio mađarskih gostiju 4,2 posto. Osim toga, mađarski su turisti u 2010. godini ostvarili jedan posto više noćenja nego prethodne, 2009. godine, a da će se takav trend nastaviti i ove godine dokazuje povećanje broja njihovih dolazaka od početka ove godine za čak 34 posto prema istom razdoblju lani.