Kvarner newsletter / broj 41

Vrbnik na otoku Krku
Otvoren hotel, obogaćeni sadržaji

Mjesto Vrbnik na otoku Krku snažnom je ekspanzijom posljednjih godina postalo jedna od traženijih destinacija cijelog Kvarner,a pa će turisti i ove godine u njemu pronaći niz novih turističkih sadržaja, među kojima je novoobnovljeni i zasad jedini hotel.

Vrbnik na otoku Krku, nadaleko čuven po autohtonom vinu Vrbničkoj žlahtini, turiste odnedavno ugošćuje i u obnovljenom šarmantnom malom hotelu Argentumu, smještenom iznad popularnog vrbničkog kupališta Zgribnica i zasad jedinom u mjestu.

Kategoriziran s tri zvjezdice, Argentum nudi deset prostranih klimatiziranih soba, od kojih većina ima prekrasan pogled na more. Hotelom upravlja Grand hotel Bonavia s tradicijom u hotelijerstvu dugom 135 godina, koji je pak dio hotelskog lanca Jadranski luksuzni hoteli, s hotelima visoke kategorije u Dubrovniku i Rijeci.

U hotelu je i à la carte restoran Dume s velikom terasom s pogledom na more, gdje hotelski i drugi gosti mogu uživati u bogatoj gastronomskoj ponudi i najjačim krčkim adutima – vinu i maslinovom ulju. Ponovno otvorenje hotela korak je naprijed u razvoju i podizanju kvalitete vrbničke turističke ponude, koja se dosad mahom oslanjala na privatni smještaj za izletnike.
Vrbnik posljednjih godina bilježi veliki porast broja turista željnih mirnijeg odmora u netaknutoj prirodi. Posjetitelji mogu istraživati i drugu stranu vrbničke tradicije – hodati pastirskim stazama u potrazi za arheološkim nalazištima, otkrivati bogatu ostavštinu krčkih knezova Frankopana i razgledati brojne kulturno-povijesne sadržaje.

Dođete li u Vrbnik, ne propustite obići Knežev dvor, Knjižnicu obitelji Vitezić, Glagoljsku spomen tiskaru, etno zbirku, župnu crkvu Uznesenja Marijina u čijem je renesansnom zvoniku smješten Muzej likovnog identiteta grada Vrbnika, crkvu sv. Ivana Krstitelja iz 1323. godine... Radi lakšeg snalaženja nedavno je uz znamenitosti postavljeno 17 info-tabli.