Kvarner newsletter / broj 41

Goranska biciklijada
Rekreacija i druženje u prirodi

Postoji li bolja ideja nezaboravnog odmora u prirodi od vožnje biciklima zelenim krajolikom Gorskog kotara? Ako vam zvuči zanimljivo, ne propustite veliku Goransku biciklijadu 4. lipnja na relaciji Brod Moravice – Brod na Kupi – Skrad – Ravna Gora.

Ako se početkom lipnja zateknete na Kvarneru, a želite istražite njegovu “zelenu” stranu ponude, preporučujemo sudjelovanje na još jednoj Goranskoj biciklijadi.

Druženje i biciklijada kroz zeleni krajolik Gorskog kotara održat će se 4. lipnja. Biciklijada je zamišljena u dvije trase ukupne dužine 20, odnosno 22 kilometra. Jedan start bit će u mjestu Brod Moravice, a drugi u obližnjem Brodu na Kupi. Obje staze vode kroz Skrad i završavaju u Ravnoj Gori.

Biciklijada je zamišljena kao rekreativan izlet prirodom. Nije natjecateljskog karaktera i u njoj mogu sudjelovati svi koji se prijave na službenim web stranicama turističkih zajednica spomenutih mjesta. Kotizacija za sudjelovanje iznosi 20 kuna, na dan biciklijade 30 kuna, a u cijenu je uključena okrepa u Skradu te ručak na cilju u Ravnoj Gori.

Predviđena su dva starta. Prva trasa koja kreće iz Broda Moravice nije fizički zahtjevna kao ona koja kreće iz Broda na Kupi, a da bi na biciklijadi sudjelovali i oni kojima je preteška vožnja od 20 kilometara, biciklijadi se mogu priključiti i u Skradu. Riječ je, dakle, o dobro organiziranom druženju, a svi sudionici imaju priliku osjetiti čari rekreacije u prirodi, čak i bez velikih napora.