Kvarner newsletter / broj 41

14. susret planinara Balkana
Pohod na vrhove Gorskog kotara

Od 10. do 12. lipnja u najvišim predjelima Gorskog kotara održat će se 14. susret planinara Balkana; pozvani su svi planinari dobre volje, a čekaju ih uzbudljivi usponi i aktivno druženje na relaciji Platak-Snježnik-Lazac-Risnjak-Platak.

Planinarsko društvo Kamenjak iz Rijeke 14. godinu zaredom organizira susret planinara iz svih zemalja s područja bivše Jugoslavije, odnosno Balkana. Susret će se održati od 10. do 12. lipnja. Okupljanje je 10. lipnja u Malom domu Sušak na Platku, odakle će planinari, podijeljeni u tri grupe narednog jutra krenuti u pohod.

Svaka grupa imat će svoju rutu. Planinari u prvoj grupi krenut će na pohod dug oko osam sati hoda i pritom obići Platak, Snježnik, Lazac i vratiti se na početku točku na Platku. Put je zamišljen s nekoliko pauza – za čaj na Lascu i odmor nakon oštrog uspona prema vrhu Veliki Risnjak.

Druga grupa ima sličan planinarski pohod, no zaobići će najoštrije uspone te će se nakon šest hoda vratiti na početnu točku.

Treća ruta namijenjena je onima slabije kondicije. Njihov će pohod trajati oko tri sata, jer će, za razliku od prve dvije grupe, zaobići planinarenje Lascem.

Nakon povratka svih planinara, u domu na Platku očekuje ih večera uz zabavu, pjesmu i ples. Nedjelja, posljednji dan susreta, namijenjena je razgledavanju povijesnih i kulturnih znamenitosti grada Rijeke uz stručno vodstvo.