Kvarner newsletter / broj 41

Rijeka
6. Ljeto na Gradini

U tri mjeseca ovogodišnje kulturne manifestacije Ljeto na Gradini građani Rijeke i njihovi gosti uživat će u bogatom kulturnom i zabavnom programu. U prekrasnom ambijentu povijesne Trsatske gradine ljetne će večeri biti ugodnije i sadržajnije uz predstave i koncerte u izvedbi poznatih izvođača iz Hrvatske i svijeta.

Šesto Ljeto na Gradini trajat će od 16. lipnja do 15. rujna. Za uvertiru 14. lipnja održava se koncert dječjeg zbora Cumnor House School, kojim će mladi glazbenici iz Engleske pozdraviti nadolazeće ljeto i najaviti tromjesečni kulturni riječki program. Već dva dana kasnije, 16. lipnja, nastupa dječji zbor Phoenix Boys Choir iz Arizone (SAD). Na riječkom će se koncertu predstaviti zanimljivim programom u rasponu od popularne pop glazbe do klasike.

Službeno otvorenje 6. Ljeta na Gradini označit će koncert Olivera Dragojevića, poznatog hrvatskog pjevača zabavne glazbe, čiji hitovi jamče dobru zabavu i atmosferu za pamćenje. U suradnji s Francuskom alijansom Rijeka, 27. lipnja nastupa francuski bend La Fanfare en Petard, koji čini šest vragolastih glazbenih virtuoza što umijećem i autoironijom uvijek zabave slušatelje. Ovaj koncert prati i otvorenje izložbe fotografija Ines Nikšić pod nazivom “Idemo u šetnju Parizom”.

O programu Ljeta na Gradini za razdoblje od srpnja do sredine rujna pisat ćemo u sljedećem newsletteru.

Inače, u dosadašnjih pet godina Ljeta na Gradini održano je 195 programa u kojima je nastupilo 1050 izvođača, a program je pratilo više od 53.000 posjetitelja.