Kvarner newsletter / broj 3

Hotel Kvarner – Opatija
Bogat program u znamenitoj Kristalnoj dvorani

Nadaleko poznata “opatijska ljepotica” – Kristalna dvorana Hotela Kvarner, i ove će godine biti domaćin brojnim priredbama, atraktivnim događanjima i tradicionalnim manifestacijama, a nakon preuređenja hotela koje će završiti sljedeće godine Opatija će dobiti još jedan vrhunski hotel s pet zvjezdica.

Jedan od najstarijih hotela na Jadranu, opatijski Hotel Kvarner, slavne prošlosti duge 120 godina, i danas plijeni veliku pažnju ne samo turista nego i opatijskih stanovnika. Hotel je to koji u svojim odajama krije mirise i tajne veličanstvene prošlosti, jer je nekada bio mondeno okupljalište kraljeva i careva Austro-Ugarske Monarhije. Hotel će šarm dugogodišnje tradicije zadržati i nakon najavljenog preuređenja, koje bi trebalo završiti pred ljetnu sezonu sljedeće godine, a donijet će mu kategoriju visokih pet zvjezdica.

Hotel je smješten uz samo more, okružen je velikim parkom u neposrednoj blizini botaničkog vrta s bujnom vegetacijom, a zbog atraktivne i nadaleko poznate Kristalne dvorane izuzetno je zanimljiv organizatorima raznih manifestacija te gostima koji uživaju u spoju slavne povijesti i suvremenih trendova.

Čuvena Kristalna dvorana, njena starost, tradicija i šarm samo su neki od aduta zbog kojih se organizatori mnogih događanja odlučuju upravo za nju. S kapacitetom više od 700 uzvanika, Kristalna dvorana i danas je središnje mjesto svih velikih opatijskih događanja, pa je i za veljaču ove godine najavljen niz događanja. Nakon siječanjskog Sajma vjenčanja, na redu su velike manifestacije poput Dore – nacionalnog natjecanja za pjesmu Eurovizije koje se tradicionalno održava u Kristalnoj dvorani, potom natjecanje za Miss Universe, a kraj mjeseca rezerviran je za nostalgičnu “Serenadu Opatiji” – glazbenu manifestaciju posvećenu pokojnom pjevaču Ivi Robiću čiji su glazbeni opus i rad dugo godina bili vezani upravo uz Opatiju.