Kvarner newsletter / broj 42

Rijeka
Otvoren bazen za skokove u vodu

U Rijeci je početkom lipnja svečanim otvorenjem bazena za skokove u vodu službeno završen veliki gradski kompleks Bazeni Kantrida, na radost kupača i profesionalnih skakača u vodu.

Svečanim otvorenjem riječkog bazena za skokove u vodu i atraktivnom skakačkom priredbom, koja je tom prilikom oduševila prisutne, službeno je završena gradnja velikog kompleksa Bazeni Kantrida.

Bazen za skokove u vodu izgrađen je u sklopu posljednje, pete faze uređenja kompleksa Bazena Kantrida, koja je uključivala obnovu postojećih zgrada restorana i malog bazena, krajobrazno uređenje okoliša, rekonstrukciju tribina otvorenog bazena i uređenje plažnoga pojasa. Na novouređenoj plaži Ploče, trenutno najljepšoj riječkoj plaži, početkom lipnja podignuta je i Plava zastava, međunarodno priznanje za čistoću mora i kvalitetne sadržaje na plažama.

Tim su završnim činom Riječani i gosti grada, turisti i sportaši, dobili hvalevrijedan sportsko-rekreativni sadržaj, koji će u grad sigurno privući i brojne nove posjetitelje.

Iako je novoizgrađeni bazen ponajprije namijenjen skokovima u vodu (s desetak skakaonica), na njemu će se organizirati i druge sportske discipline – plivanje, sinkrono plivanje, vaterpolo, obuke ronilaca. Taj bazen, kao i svi drugi u spomenutom kompleksu, ima sve potrebne prateće sadržaje i – prekrasan pogled na more.