Kvarner newsletter / broj 42

Hotel.info
Opatija – drugi najbolji turistički grad Hrvatske

Prema ocjeni njemačkog web servisa Hotel.info za rezerviranje hotela diljem svijeta, Opatija je zbog svoje atraktivnosti i dobre infrastrukture zauzela drugo mjesto među najboljim turističkim gradovima u Hrvatskoj, odmah iza Poreča, a ispred Zagreba.

Uspoređujući kvalitetu usluge s cijenom koju hoteli za tu uslugu naplaćuju, njemački internet portal Hotel.info objavio je nedavno rang-ljestvicu najboljih turističkih gradova u europskim zemljama. Na rang-ljestvici hrvatskih destinacija, u odnosu na prethodne godine, došlo je do malog zaokreta. Tako je na prvo mjesto izbio grad Poreč, na drugom se smjestila “stara dama” Opatija, a na treće grad Zagreb. Znakovita je to promjena s obzirom na to da je s vrha ljestvice tri najbolja grada otpala u svjetskim razmjerima najslavnija hrvatska destinacija – Dubrovnik.

No, to ne znači da je Dubrovnik izgubio na kvaliteti i popularnosti, nego da su spomenuta najviše rangirana odredišta znatnije od njega podigla kvalitetu svoje ponude i usluge.

Hotel.info je besplatni njemački web servis za rezerviranje hotela diljem svijeta, a korisnici hotele, ali i gradove, poslije boravka u njima ocjenjuju ocjenom od 1 do 10. Ocjene za sve svjetske gradove objavljuju tromjesečno, a ocjena nakon drugog tromjesečja ima posebnu težinu jer se objavljuje neposredno pred početak turističke sezone.

Zagreb je dobio prosječnu ocjenu 6,89, Opatija 7,01, a Poreč 7,38, što je odličan rezultat u svjetskim razmjerima budući da je prvorangirana turistička metropola u svijetu, estonski grad Tallinn, ocijenjena ocjenom 7,86.