Kvarner newsletter / broj 42

Veli Lošinj
19. Dan dupina

Sve što želite znati o dupinima saznat ćete uputite li se na otok Lošinj, točnije u grad Veli Lošinj gdje će se 1. srpnja održati 19. Dan dupina, edukativno-zabavna manifestacija u cijelosti posvećena tim uobičajenim stanovnicima lošinjskog akvatorija.

Volite li dupine, želite li doznati sve o tim dobrim stanovnicima mora uputite se 1. srpnja u Veli Lošinj (otok Lošinj) gdje će se održati 19. Dan dupina. Na tu atraktivnu edukativno-zabavnu manifestaciju tradicionalno stiže veliki broj posjetitelja kako bi upoznali dupine, ali se i informirali o aktivnostima vezanim uz Jadranski projekt dupin – dugoročno istraživanje dobrih dupina u lošinjskom i viškom akvatoriju. Zanimanje za Dan dupina iz godine u godinu sve je veće, broj posjetitelja stalno raste, a manifestaciju izuzetno dobro prate brojni novinari iz različitih medija: novina, radiopostaja, TV postaja, i to ne samo lokalno nego i šire.

Na programu Dana dupina redovito su predavanja, izložbe, radionice, igre, sportska natjecanja i dr. Zbog rastućeg broja posjetitelja manifestacija je svake godine sve veća, zanimljivija, atraktivnija, a cilj uvijek isti – pružiti informacije ne samo putem predavanja nego i kroz mnoštvo zabavnih, interaktivnih programa namijenjenih svima, a posebno djeci i najmlađima.

Jedno je od glavnih i prepoznatljivih obilježja Dana dupina velika izložba dječjih likovnih radova na temu mora i dupina. Svake godine na Lošinj pristižu brojni crteži iz Hrvatske i inozemstva te je konkurencija za osvajanje nagrade za najbolji crtež sve veća.