Kvarner newsletter / broj 42

Crikvenica, Dramalj, Jadranovo, Selce
Bogat program događanja u srpnju

Ljeto na području Crikvenice i okolnih mjesta – Dramlja, Jadranova i Selca, ni ove godine neće proći bez svakodnevne zabave, u kojoj će gosti svih generacija i afiniteta pronaći nešto za sebe – počevši od umjetnosti, pučkih veselica, koncerata, plesnjaka do tradicionalnih sportsko-rekreativnih nadmetanja.

Dolazite li tijekom srpnja na odmor u Crikvenicu ili neko od obližnjih odredišta, ni ove godine ne morate brinuti kako ćete se zabaviti, jer program koji predstavljaju otkriva zabavu za svaki dan i svačiji ukus. Ljubitelji kulture, zabavne, komorne, tamburaške glazbe, evergreena ili suvremenih plesnjaka – svi će doći na svoje. Ako ste pak ljubitelj sportskih aktivnosti, ribarenja ili tek želite otkriti čari tradicionalnih aktivnosti ovoga kraja, i u tom ćete segmentu uistinu imati što doživjeti.

Programom na Crikveničkoj rivijeri popunjeni su gotovo svi dani tijekom srpnja i kolovoza, sve do početka rujna, pa je teško istaknuti baš sve. U Crikvenici će poklonici raznih fešti na otvorenom moći birati među brojnim različitim veselicama – Balustradnim ljetnim noćima, Primorskim noćima, nastupima folklora i tamburaškim koncertima, koji će se često organizirati na crikveničkom Strossmayerovom šetalištu. Posebno atraktivno će u Crikvenici biti od 22. do 24. srpnja kada će se održati 20. međunarodni turnir u odbojci na pijesku te veliki Crikvenica Jazz Meeting.

Zabavno će biti i u Jadranovu, gdje se priprema program koji uključuje večeri evergreena, Feštu od tune, ribarske fešte, animaciju za djecu, monodrame na rivi, boćarski turnir, after beach partije, večeri klape i vina...

Gosti Selca će pak uživati u brojnim promenadnim koncertima limene glazbe, ribarskim feštama na rivi, a za 2. srpnja zakazana je velika regata krstaša Selce Open 2011.

I Dramalj se ističe zanimljivostima – organiziranim boćanjem s gostima na sportskim terenima Turističkoga naselja Kačjak, ribarskim feštama, klapskim susretom i posebno atraktivnim 5. Ljetnim karnevalom, koji će se održati 30. srpnja u lučici Pazdehova.

Ljubitelji umjetnosti moći će obići nekoliko izložbi – izložbu “Lavlja jama” i etnografsku izložbu o ribarstvu u Muzeju grada Crikvenice, izložbe u Gradskoj galeriji Crikvenica i Gradskoj knjižnici, izložbu “Prijatelji mora” na crikveničkoj šetnici Balustrada, a brojnih domaći umjetnici izlagat će i na području Dramlja i Selca.

Valja naglasiti kako je Crikvenička rivijera prometno vrlo dobro povezana pa gosti cijelog područja često posjećuju sva spomenuta odredišta, ovisno o bogatom ljetnom program i zabavi koja se određenog dana negdje nudi.