Kvarner newsletter / broj 43

Novi ljetni spektakl u Rabu
Utrka gumenjaka Gommoni Race

Pod motom ljeto-more-brzina-zabava, grad Rab ove godine predstavlja još jedno uzbudljivo događanje – Gommoni Race, utrku gumenjaka koja će se ispred glavne gradske obale, Vele rive, održati 13. kolovoza.

Grad Rab ovoga ljeta predstavlja još jednu originalnu i uzbudljivu manifestaciju koja će turiste u gradu, kao i one koji u njoj odluče izravno sudjelovati, oduševiti i potaknuti da dođu i sljedeće godine. Riječ je o najnovijoj rapskoj adrenalinskoj priredbi – utrci gumenih čamaca koja će se na moru ispred glavne gradske rive odigrati 13. kolovoza. Nazvana je Gommoni Race i jedina je utrka gumenjaka na cijelom Jadranu. Pravila premijernog izdanja jasna su i jednostavna – u utrci mogu nastupiti svi zaljubljenici u ovu vrstu plovila. Dovoljno je imati gumenjak, volju za brzinom i, naravno, dobrom zabavom – sve ostalo ovisit će o umješnosti samih natjecatelja.

Utrka će se održati u tri kategorije – Class 30 za gumenjake do 30 konjskih snaga (KS), Class 70 do 70 KS te Open Class za čamce od 70 KS pa nadalje.

Start utrke predviđen je za 15 sati ispred Vele rive, a vozit će se na dionici Vela riva – punta Paga – Vela riva.

Najspretnije i najbrže očekuju atraktivne nagrade, a svi će sudionici, zajedno s gledateljima koji će s obale pratiti utrku moći uživati u After Gommoni Race Partyju uz DJ-e, hostese i plesačice.