Kvarner newsletter / broj 43

Obiteljski smještaj
Kvarner Family – jamstvo dodatne kvalitete

Kako bi poboljšali kvalitetu, standardizirali ponudu i povećali prepoznatljivost privatnog smještaja, na Kvarneru je pokrenut veliki projekt – “Kvarner Family”. Ovaj kvarnerski brend jamčit će kvalitetu privatnih apartmana i kuća za odmor. Prve oznake kvalitete već su dodijeljene...

“Kvarner Family” naziv je jedinstvenog pilot-projekta brendiranja i označavanja brojnih apartmana i kuća za odmor privatnih iznajmljivača na Kvarneru. Projekt je pokrenula Primorsko-goranska županija, a provode ga djelatnici Turističke zajednice Kvarnera u suradnji s lokalnim turističkim zajednicama. Izradi projekta, koji su podržali Ministarstvo turizma i Glavni ured Hrvatske turističke zajednice, prethodila su opsežna istraživanja obiteljskog smještaja, koji sa 87.400 stalnih postelja čini 51 % ukupnih smještajnih kapaciteta na prostoru Kvarnera.

Riječ je o sustavu standarda i mjerila kojima se želi stvoriti osnova za povezivanje nositelja obiteljskog smještaja u cijeloj Primorsko-goranskoj županiji. Nije, međutim, riječ o obvezi koju privatni iznajmljivači moraju ispuniti, nego će se u projekt uključiti samo oni koji žele ovim dokazom kvalitetne ponude i usluge poboljšati tržišnu poziciju apartmana, soba, kampova ili kuća koje iznajmljuju.

Iznajmljivači koji se u nastojanju da povećaju konkurentnost uključe u projekt, morat će zadovoljiti osnovne kriterije za dobivanje oznake, kao što su: uređenost okoliša, ugodno opremljen interijer, prepoznatljivost objekta, poštivanje tradicije, vjernost gostiju te doživljaj domaćinskog i obiteljskog ugođaja.

Uz pogodnosti koje će im oznaka “Kvarner Family” donijeti, iznajmljivači sudionici dobivaju priliku za zajedničku promociju, sudjelovanje u edukativnim programima i za postizanje bolje tržišne prepoznatljivosti.

Prva oznaka kvalitete obiteljskog smještaja “Kvarner Family” već je krajem srpnja dodijeljena domaćinstvu gospođe Silvane Garić u Malom Lošinju. U tijeku su prijave i ocjenjivanje privatnih iznajmljivača, a zasad je potpisano 22 ugovora o dodjeli oznake kvalitete i to četiri na Malom Lošinju, tri u Matuljima i 15 na području Lovrana.