Kvarner newsletter / broj 44

Riječke plaže
Prva plaža za pse i prva brošura “Riječke plaže”

Turisti koji će se ovoga rujna, po mnogima najljepšeg mjeseca za kupanje u moru, odmarati u Rijeci moći će uz pomoć nove turističke brošure “Riječke plaže” bezbrižno odabrati plažu koja im najviše odgovora, a neprilika neće imati ni vlasnici pasa jer je ovoga ljeta otvorena plaža samo za njih i njihove ljubimce…

Došli ste u Rijeku i ne znate gdje je najbolje mjesto za kupanje – izbor je velik, a uz pomoć najnovije turističke brošure “Riječke plaže”, dostupne u gradskim info-centrima i hotelima, odabir je zasigurno olakšan. Ako ste pak na odmoru sa svojim četveronožnim ljubimcem izbor je još lakši jer Rijeka od ovoga ljeta ima čak i jednu plažu namijenjenu psima. Plaža se nalazi na nasipu istočno od pomoćnog nogometnog stadiona Kantrida na površini od oko 500 četvornih metara. Na plaži je uređeno sunčalište, prilaz u more, postavljeni su koševi za otpad te tuševi sa slavinom i gumenim crijevom za ispiranje pasa. Boravak na plaži, naravno, ima pravila kojih se vlasnici pasa moraju pridržavati. Iako je to tek privremena pseća plaža, prema planovima gradske uprave Rijeka će u narednim godinama dobiti dvije plaže za pse na trajnim lokacijama, jednu u zapadnom, a drugu u istočnom dijelu grada.

Što se pak nove brošure tiče, riječ je o dvojezičnom izdanju (engleski i hrvatski) pod nazivom “Riječke plaže”. U ediciji su predstavljene lokacije i sadržaji 20 riječkih plaža, a projekt je napravljen u organizaciji Turističke zajednice grada Rijeke. Brošura donosi u lokacije, način dolaska do plaža te opis sa sadržajima u kojima se na njima i u njihovoj neposrednoj blizini može uživati. Posebno su istaknute plaža Ploče i Kostanj jer se na njima vijori Plava zastava.