Kvarner newsletter / broj 44

Bazeni Kantrida – Rijeka
Europsko juniorsko vaterpolo prvenstvo

Rijeka će još jednom dokazati zašto je zovu “gradom sporta” – od 11. do 18. rujna na bazenima Kantrida održat će se uzbudljivo Europsko juniorsko prvenstvo u vaterpolu; najavljen je dolazak brojnih momčadi s pratnjom, a s obzirom na to da domaća publika očekuje odličan plasman hrvatske ekipe vjerujemo da će atmosfera na utakmicama biti veličanstvena…

Najveći bazen riječkog kompleksa Bazeni Kantrida od 11. do 18. rujna bit će poprište uzbudljivog Europskog juniorskog prvenstva u vaterpolu. Na natjecanju će sudjelovati 16 juniorskih momčadi iz isto toliko europskih zemalja, a sudeći prema najavama organizatora ove velike sportske manifestacije hrvatska momčad nada se ulasku u finale. Ne kažemo to zato da domaću momčad već sada proglasimo pobjednikom, nego zbog veličanstvene atmosfere koju će u tom slučaju sigurno stvoriti domaća publika.

Poznato je, naime, da su Hrvati u pogledu sporta bilo koje vrste, kao sportaši, ali i kao publika – pravi fanatici, a dodamo li tome da se Europsko juniorsko prvenstvo u vaterpolu odvija u “gradu sporta” doista ne sumnjamo u veliki uspjeh natjecanja. Osim toga, dolazak svojih navijača najavile su i druge momčadi – iz Italije, Mađarske …

Utakmice će se odigravati svaki dan predvečer, osim u četvrtak, a finalne se igra u nedjelju, posljednjeg dana natjecanja. Sve će se utakmice održavati na novom velikom bazenu s pomičnim krovom.

Bazeni Kantrida smješteni su tik uz more, a obnova starih i izgradnja novih sadržaja, koji ovaj kompleks sada čine cjelovitim i izuzetno atraktivnim sportskim sadržajem grada Rijeke, dovršena je sredinom ove godine. Uz spomenuti veliki olimpijski bazen kompleks ima još četiri dodatna, među kojima je i dječji te bazen za skokove u vodu.

S tako vrijednim kompleksom Rijeka već nekoliko godina konkurira za brojna međunarodna natjecanja. Tako je 2008. godine u Rijeci bilo organizirano Europsko prvenstvo u plivanju, a lani i velika završnica Euro lige – Final Four u vaterpolu.

Organizatori Europskog juniorskog prvenstva u vaterpolu su Grad Rijeka, Hrvatski vaterpolski savez te Riječki sportski savez.