Kvarner newsletter / broj 45

Rijeka
Vodič gradom na mobilnim uređajima

U šetnji gradom Rijekom – turističkim središtem koje goste iznenađuje kulturnom ponudom, prekrasnom arhitekturom te dinamičnim noćnim životom – od sada gosti imaju dragocjenu pomoć: aplikaciju AdriaGUIDE zahvaljujući kojoj će put do gradskih atrakcija biti jednostavniji, a boravak ugodniji i zabavniji.

Zahvaljujući aplikaciji AdriaGUIDE, vodiču koji posjetiteljima Rijeke, ali i njenim stanovnicima, omogućuje pronalaženje i detaljno upoznavanje zanimljivih lokacija putem njihovog mobilnog uređaja (iPhone/iPad i Android) ili GPS navigacije (Garmin), obilazak gradskih povijesnih lokaliteta te drugih zanimljivosti bit će mnogo jednostavniji i informativniji.

Vodič je dostupan na hrvatskom, engleskom, njemačkom i talijanskom jeziku. Sadrži više od 300 zanimljivih točaka podijeljenih u 12 osnovnih kategorija: Razgledavanje, Gastro, Smještaj, Zabava, Javne službe, Sport, Kupovina, Banke/ATM, Usluge, Zdravstvo, Promet i Gorivo. Sve su točke popraćene fotografijama, opisima i kontakt podacima, a na mobilnim su uređajima dostupne tri vrste navigacije: kompas, karta i smjerovi. Za goste iz inozemstva odnosno korisnike roaminga posebno je važno i to što je razvijena opcija kompas kako bi im bila omogućena besplatna navigacija.

Osim informacija o Rijeci, info izbornik sadrži i podatke o vremenskoj prognozi, tečaju, stanju na cestama te slike uživo s Riječke zaobilaznice, a ima i opciju pozivanja važnijih telefonskih brojeva.

Aplikacije za pojedine platforme moguće je preuzeti na sljedećim adresama:
iPhone/iPad – http://itunes.apple.com/gb/app/adriaguide-rijeka/id464746228?mt=8
Android – https://market.android.com/details?id=com.navigosistem.rijeka
Garmin – http://www.garmin.com.hr/Products/Details.aspx?productID=535&kultura=hr