Kvarner newsletter / broj 45

Tajni kupci na Lošinju
Iznadprosječna kvaliteta ponude i usluge

Poslije tri ovoljetna posjeta otoku Lošinju tajni kupci tvrtke Heraklea d.o.o. visokom su ocjenom – sa 83 boda od ukupno mogućih 100 bodova, što je bez ikakve dvojbe iznad domaćeg prosjeka – ocijenili zadovoljstvo doživljenom turističkom ponudom i uslugom. Dakako, elementi kojima su bili manje zadovoljni već će se sljedeće godine sigurno poboljšati...

Nakon što su na zahtjev Turističke zajednice grada Malog Lošinja tu destinaciju ovoga ljeta tri puta posjetili tajni kupci tvrtke Heraklea d.o.o., početkom rujna obznanjeni su prvi rezultati mjerenja koji su pokazali iznadprosječnu kvalitetu doživljenog jer je turistička ponuda i usluga ocijenjena sa 83 od ukupno mogućih 100 bodova. Mjerenje je ukazalo i na elemente koji ne zadovoljavaju, no upravo zato što su identificirani na njihovom će se poboljšanju odmah početi raditi.

To je tek prva faza naručenog projekta, a u narednom će razdoblju tajni kupci nastaviti s obilaskom otoka. Njihovo ovoljetno mjerenje pokazalo je iznimno zadovoljstvo ljubaznošću i pristupačnošću turističkih djelatnika te čitavim nizom elemenata vezanim uz kvalitetu lošinjske ponude i smještaja.

Tajni kupci, ljudi različite dobi, dolazili su ove godine u tri navrata i tijekom lipnja, srpnja i kolovoza obilazili turističke atrakcije, kupovali suvenire te se raspitivali za razne informacije po cijelom otoku, bili su smješteni u hotelima, kampovima, iz pošte slali razglednice, odlazili u banku, vozili se taksijem, uživali na izletima, ručali u restoranima i vrijedno bilježili svaki detalj. Na temelju svih izvještaja Heraklea je izradila savjete kako svaki uključeni subjekt s individualnim pristupom može unaprijediti uslugu, kao i pregled aktivnosti koje je potrebno provesti za poboljšanje kvalitete.