Kvarner newsletter / broj 45

Jesen u Lošinju
Zanimljivo, aktivno, poučno...

Motivi dolaska na otoke Cres i Lošinj u različitim se godišnjim dobima mijenjaju. No u svako doba godine konstanta je sadržajan boravak, užitak u prirodi i odličnom wellnessu. Uz to, domaćini su se pobrinuli za zanimljive sadržaje kao što su učenje hrvatskog jezika, obilazak muzeja bogate povijesne baštine, sportske aktivnosti i upoznavanje prirodnih vrijednosti ovoga doista iznimnoga otoka...

Za goste Lošinja tijekom cijele godine organizira se jednotjedni tečaj hrvatskoga jezika. Poslije četverosatnog učenja, provjera znanja i jezično usavršavanje svakoga se dana nastavlja u "stvarnom životu" – popodnevnim obilaskom poznatih otočkih turističkih središta. Tečaj je namijenjen svima – mladima i odraslima, onima koji pohađaju škole hrvatskog jezika u inozemstvu, kao i stranim poslovnim partnerima hrvatskih tvrtki. S obzirom na jedinstven ambijent, tečaj je idealan spoj korisnog i ugodnog. Od rujna do svibnja organizira se obilazak povijesne baštine u creskim i lošinjskim muzejima. Domaćini također poručuju gostima koji dolaze na Lošinj da obavezno ponesu teniski reket jer se na ovom otoku tenis može igrati – ali i naučiti igrati – cijele godine. Uvjeti za igru idealni su svim godišnjim dobima, iako se to zbog vrućina najmanje preporučuje ljeti.

Listopad je mjesec posebnog programa "Lošinjski survivor" koji je namijenjen osobama dobre kondicije s iskustvom u planinarenju koji će spremnost i izdržljivost testirati na prilično zahtjevnim, ali ujedno i iznenađujuće lijepim rutama.

Čime god se bavili tijekom dana, boravak u Lošinju prilika je i za opuštanje u vikend-programima wellnessa i aromaterapije, tijekom kojih ćete sudjelovati u radionicama i otići na izlet duhovno-energetskom stazom Sv. Gaudenta na Osoršćici, upoznati lošinjsko mirisno samoniklo i ljekovito bilje, kušati zdravu i okrepljujuću hranu, uživati u svježim lošinjskim agrumima.