Kvarner newsletter / broj 45

Skål International
Opatija dobila domaćinstvo sastanka Vijeća

Opatija i Kvarner bit će u travnju 2012. godine domaćini polugodišnjeg susreta Vijeća Skål Internationala, čime je okrunjen nastup Turističke zajednice Kvarnera i Skål Internationala Kvarner na 72. Međunarodnom svjetskom kongresu udruženja Skål u Finskoj.

Polugodišnji susret Vijeća Skål Internationala održat će se od 20. do 23. travnja 2012. godine u Opatiji, a očekuje se dolazak stotinjak sudionika. Opatija je to domaćinstvo dobila na 72. Međunarodnom svjetskom kongresu udruženja Skål u Finskoj, gdje je taj grad i Kvarner uspješno prezentirala predsjednica Skål Internationala Kvarner gđa Katarina Hauptfeld uz potporu mr. sc. Nika Račića, direktora Kongresnog ureda Hrvatske i bivšeg predsjednika Skål Internationala, te dr. sc. Zlatana Fröhlicha, člana Vijeća Skål Internationala. Protukandidat Opatiji za domaćinstvo toga skupa bila je Turska.

No, nije to jedini razlog za zadovoljstvo predstavnika Kvarnera. Naime, Skål Club International dodijelio je tijekom skupa u Finskoj Eko centru Caput Insulae Beli godišnju nagradu za projekte održivog razvoja u turizmu u kategoriji "General Countryside". Projekt "Ekoturizam na Tramuntani kao metoda zaštite prirodnog i kulturno-povijesnog nasljeđa" dobio je tu nagradu u jakoj konkurenciji brojnih svjetskih turističkih agencija i nacionalnih parkova.

Tijekom skupa u Finskoj održan je turistički forum te poslovna radionica pod nazivom "Full Day Skål Trade Show". Turistička zajednica Kvarnera i Skål International Kvarner predstavljeni su na samostalnom štandu, na kojemu je zamijećen najveći broj posjetitelja. Naime, TZ Kvarnera održala je prezentaciju kvarnerske turističke ponude, koja je tijekom coffee breaka popraćena i glazbenim nastupom Voljena Grbca i Vivien Galletta uz klavirsku pratnju prof. Vladimira Babina. Također, za članove Skåla organizirana je nagradna igra, a glavna je nagrada bio sedmodnevni boravak u Hotelu Atrium Residence u Baški. Istoga dana Turistička zajednica Kvarnera bila je domaćin kulturnog programa tijekom predsjednikove gala večere. Kvarnerski glazbenici imali su sjajan nastup i ponovo stavili Kvarner i Hrvatsku u središte pažnje.