Kvarner newsletter / broj 4

Općina Lokve
Uređenje kampa, izgradnja hotela i gospodarsko-poslovne zone

Općina Lokve izradila je detaljne i urbanističke planove koji uključuju mnoge projekte, među kojima su najveći kamp na Špićunku, ugostiteljsko-turistički objekt Mrzla vodica te gospodarsko-poslovna zona Homer.

Kamp na Špićunku trebao bi biti uređen u reprezentativan turistički kompleks u kojem bi bili objekt za dnevnu opskrbu i sanitarni prostor, ugostiteljski objekti brze prehrane te još jedan ugostiteljsko-turistički objekt s restoranom i fast food restoranom. U sklopu kampa bit će šetnica i prostor predviđen za disko-klub, paintball, roštilj i slične aktivnosti. To je vrlo zahtjevan projekt koji će se graditi etapno, a nakon završetka kamp će imati 60 mjesta na površini od oko 2,5 hektara.

Ugostiteljsko-turistički objekt Mrzla vodica bit će na atraktivnoj lokaciji preko puta Carevog mosta, na drugoj obali Mrzlovodičkog jezera. Na tom se području predviđa izgradnja hotela s osamdesetak ležajeva, restoranom i vidikovcem. U planu je i izgradnja bazena s pratećim sadržajima, uređenje šetnica, dječjeg ili teniskog igrališta, prostora za roštilj i piknik, biciklističke staze i staze za rekreativno jahanje.

Na drugoj obali jezera planirana je vikend zona gdje bi se gradilo vikend naselje vila s apartmanima.

Gospodarsko-poslovna zona Homer bit će smještena na petnaestak parcela na kojima će biti izgrađene manje poslovno-proizvodne zgrade sa servisima i manjim uslužnim sadržajima te postavljeni privremeni objekti tipa kioska. U planu je i uređenje parkirališta, manjih objekata za dnevnu opskrbu i ugostiteljske usluge.