Kvarner newsletter / broj 46

Opatija
Tradicionalna kineska medicina u Thalassotherapiji

Duga tradicija zdravstvenog turizma, po kojem su grad Opatija i njezina Thalassotherapia poznati, u studenome privlači i dodatnom ponudom; naime, taj je mjesec u Opatiji posvećen tradicionalnoj kineskoj medicini.

Terapeuti iz Kine svoje će vještine demonstrirati Opatijcima i njihovim gostima te im pomoći u borbi protiv bolesti kao i utjecati na opće stanje organizma. Od velikog broja tretmana spominjemo neke. Cupping terapija pomoći će u opuštanju i detoksikaciji, a djelotvorna je kod prehlade, upale pluća, u otklanjanju celulita, ožiljaka, sportskih ozljeda i slično. Gua Sha terapija uz pomoć žada smanjuje umor, povećava imunitet, ublažava napetost i bolove u vratu i leđima… Akupunktura će pomoći kod glavobolje, paralize lica, išijasa, lumbaga, artritisa, a djelovanjem na akupresurne točke uha pomaže podizanju imuniteta i otklanjanju mnogih boljki, kao i Tui Na masaža.

Domaćin terapeutima iz Kine je poznata opatijska Thalassotherapia, ustanova koja se temelji na stoljetnoj tradiciji lječilišnog turizma, ali i suvremenim metodama liječenja i rehabilitacije pacijenata s kardiološkim, reumatskim i drugim tegobama te je danas vodeći hrvatski centar modernog zdravstvenog turizma. U sklopu Thalassotherapie izgrađen je i moderni Thalasso-Wellness centar ukupne površine 2500 četvornih metara koji nudi brojne medicinske programe kao i tretmane za ljepotu i relaksaciju.