Kvarner newsletter / broj 46

Gorski kotar
Vaša blagdanska bajka

Namjeravate li provesti božićne i novogodišnje blagdane u zimskom ugođaju, Gorski kotar pružit će vam upravo ono što želite: idiličan krajolik, odličnu hranu, rekreaciju i uživanje u zimskim sportovima te – kao jedinstveni bonus – mogućnost da u Novu godinu uđete dvaput!

Brdski dio unutrašnjosti Kvarnera, šumoviti Gorski kotar idealan je za romantičnu proslavu božićnih i novogodišnjih blagdana. Razlog je jednostavan: ovdje imate baš sve što treba za romantično slavlje: borove i jele, najčešće i dovoljno snijega za idilične šetnje ili pak sanjkanje i skijanje, odličnu hranu i gostoljubive domaćine koji vas ugošćuju u hotelima ili privatnim pansionima. Kombinacija blagdanskog slavlja, zimskih sportova kao i obilazak prirodnih i kulturnih atrakcija ovoga kraja sve je privlačnija gostima. Uz sve ostale atrakcije spominjemo i mogućnost da u Fužinama Novu godinu proslavite dvaput. Najprije na Staru godinu u podne, kada se ovaj jedinstveni i nadaleko poznat oproštaj od godine na izmaku organizira na otvorenom, a u toj nesvakidašnjoj atrakciji uz zdravicu i vatromet mogu sudjelovati i djeca. Budući da se nekoliko sati kasnije doček nove godine priređuje u goranskim hotelima i restoranima, to je prilika za još jedan, službeni ispraćaj stare godine.

Postoji i poseban razlog zbog kojega vam blagdansku pozivnicu šaljemo ovako rano: ograničeni goranski smještajni kapaciteti posljednjih se godina popunjavaju vrlo rano, a nerijetko i rezerviraju godinu dana unaprijed. Stoga mjesto za svoju goransku bajku osigurajte što prije!